Bitcoin beweegt de afgelopen dagen zijwaarts, terwijl altcoins de lucht in schieten. Een altseason lijkt aangebroken zoals ik eerder al voorspelde in deze analyse. Deze trend heeft alles te maken met de Bitcoin-dominantiegrafiek, die een top aan het vormen was. Zodra deze grafiek een neerwaartse beweging inzet, betekent dit dat Bitcoin aan dominantie verliest en de aandacht verschuift naar alternatieve munten. Vandaag bekijk ik opnieuw deze dominantiegrafiek en zoeken we naar een ondersteuning die deze trend kan stoppen. Hierover later meer.

Erop of eronder

Laten we voordat we ingaan op de Bitcoin-dominantie eerst naar de BTC/USD-grafiek kijken. De prijsbewegingen van de afgelopen dagen kunnen worden samengevat door één lijn te volgen. Deze lijn ligt rond de 34.900 dollar, en zoals je ziet, heeft deze een cruciale rol gespeeld in de koers de afgelopen weken. Eerst als zware weerstand, vervolgens als solide ondersteuning.

Ook op dit moment heeft de Bitcoin koers te maken met deze ondersteuning en staat het hier nog steeds boven. Hierdoor zou je in eerste instantie zeggen dat de ogen gericht moeten zijn naar boven en dat nieuwe hoogtes in het verschiet liggen. Dit ligt iets genuanceerder.

Natuurlijk, zolang we boven dit niveau blijven, bestaat zeker de mogelijkheid van een stijging. Maar het is essentieel om te letten op de reactie van de koers bij het testen van deze ondersteuning. Hoewel het positief is dat de koers boven dit niveau blijft, is de reactie na het testen van de steun allesbehalve krachtig of explosief. We merken juist dat de stijging na elke test steeds kleiner wordt. Dit wijst vaak op de gebrek aan kracht van steun en vergroot de kans dat deze uiteindelijk zal bezwijken.

Op dit moment ben ik dus meer overtuigd dat de koers in een neerwaartse beweging terecht gaat komen. Prijsniveaus die hierbij belangrijk zijn, zijn de 34.250 en de 33.700 dollar.

Een lokale bodem voor de BTC.D

De Bitcoin-dominantie, aangeduid als BTC.d, is zoals voorspeld begonnen aan een neerwaartse trend. Op dit moment lijkt de top rond de 54% te liggen, en is een correctie nu een feit.

Om vast te stellen waar de koers een sterke ondersteuning kan vinden, is het van belang om te kijken naar eerdere momenten in de koersgeschiedenis waar dit vaak voorkomt. Hierbij wordt het belang van de Bull Market Support Band duidelijk. Deze indicator speelt op deze grafiek een cruciale rol in het bieden van steun. Heel wat keren heeft de koers hier een bodem op gevormd.

Is het werkelijk zo eenvoudig dat de koers deze indicator zal testen en dan zijn weg naar boven zal vervolgen? Tijd zal het leren. Wat we wel weten, is dat tijdens de correctie naar deze Band, altcoins beter zullen presteren dan Bitcoin.

The post Bitcoin analyse: blijft de koers boven de 34.900 dollar? appeared first on BLOX | Nieuws.