Het is heel goed mogelijk dat Bitcoin vanaf het huidige prijsniveau een bounce kan laten zien. Op dit moment test de grootste cryptomunt namelijk een belangrijke indicator. Deze specifieke indicator, bekend als de “Bull Market Support Band”, geeft informatie over de positie van Bitcoin. Bevinden we ons in een bull- of bearmarkt?

Het belang van deze indicator voor Bitcoin

Laten we de grafiek erbij pakken om het belang van deze indicator te visualiseren. Uit de onderstaande grafiek blijkt duidelijk dat de band functioneert als ondersteuning tijdens bullish perioden en als weerstand tijdens bearish trends. Hieruit kunnen we concluderen dat de koers in een bullrun zit wanneer deze boven de indicator ligt, en in een bearmarkt wanneer deze onder de indicator ligt. Op dit moment staat de koers zich nog steeds boven de indicator en zitten we tot op zekere hoogte in een bullmarkt. Maar is het redelijk om te verwachten dat dit zo zal blijven?

Op dit moment blijft de Bitcoin koers kalm boven de indicator bewegen, en is er geen reden tot zorgen. Het wordt echter wel spannend als Bitcoin onder de 26.000 dollar zakt, en hier de weekcandle onder sluit. Dit kan het begin zijn van een zeer bearish trend.

Ik wil niet als een pessimist bekend staan, maar er zijn nu eenmaal duidelijke aanwijzingen dat wel eens gedaan kan zijn met de opwaartse trend van Bitcoin. De dollarsterkte geeft een van deze signalen. Hier zal ik nu verder op ingaan.

De dollarsterkte, de indicator en Bitcoin

Ik denk dat je het met mij eens bent dat de grafiek van de dollarsterkte er heel bullish uitziet. Dit komt niet alleen door de groene candles die we de afgelopen weken hebben gezien, maar ook door de doorbraak boven de Bull Market Support Band, de eerder genoemde indicator.

Daar waar Bitcoin de band als ondersteuning probeert vast te houden, doorbreekt de dollarsterkte de weerstand van de indicator en schiet het hier ver bovenuit. Als de weekcandle ook hierboven sluit, zou dit wel eens het begin kunnen zijn van een bulltrend voor de dollar. En zoals we wel in de koersgeschiedenis hebben gezien, betekent dit bijna altijd rode candles voor Bitcoin.

De million dollar question is dus of de dollar de trend zal voortzetten. Als dit het geval is en de koers slaagt erin om de weerstand van de 105.35 (rode lijn) te doorbreken, durf ik bijna met zekerheid te zeggen dat Bitcoin opnieuw de laagtes zal testen, zoals bijvoorbeeld de 20.000 dollar.

Laten we hopen dat het niet zover komt en dat de opwaartse trend van de dollar tot stilstand wordt gebracht. In dat geval kan Bitcoin boven de bullmarkt-indicator blijven en verder stijgen. Mocht de koers toch dippen, dan kan dit natuurlijk ook gouden kansen met zich meebrengen …

The post Bitcoin analyse: blijft de bullrun in stand? appeared first on BLOX | Nieuws.