Bitcoin is gisteren ongeveer 3% gedaald. De munt heeft een weerstand gevonden bij de vorige top, waardoor de prijs nu eventjes terug naar beneden gaat. Ondertussen heeft deze beweging er voor gezorgd dat de data – die bepaalt wanneer het altseason is – het ‘altcoin seizoen’ heeft ingeluid.

Eerst bitcoin

Om niet meteen té enthousiast te worden, gaan we kijken naar de beweging die bitcoin afgelopen dagen heeft gemaakt. De koers zit namelijk nog steeds in een opwaartse trend, maar faalde om een nieuw hoogtepunt te maken. In onderstaande grafiek is dit goed te zien.

De oranje lijnen geven het laatste hoogte- en laagtepunt aan in de trend. Zoals je kan zien heeft bitcoin op dit moment geen hoger hoogtepunt gezet (boven de 24.688 dollar), maar beweegt de koers nu dichter naar het vorige laagtepunt (22.400 dollar).

Wanneer bitcoin door de onderste oranje lijn gaat, kunnen we weer even een neerwaartse beweging verwachten. Er moet namelijk een hoger laagtepunt gemaakt worden om de opwaartse trend door te zetten.

Als bitcoin boven de oranje lijn van 24.668 dollar komt, is er niet veel aan de hand. In dit geval zal de koers voortzetten zoals we hebben behandeld in onze vorige analyses. Totdat dit gebeurt, zal bitcoin zijwaarts bewegen tussen de twee oranje lijnen. En zoals velen van jullie weten, is een zijwaartse beweging van bitcoin dé kans voor altcoins om groen te kleuren.

Altseason is nu!

Altcoins leven vaak op wanneer bitcoin zijwaarts beweegt. Op dit moment zit bitcoin tussen die twee oranje lijnen. Het is dus mogelijk dat altcoins hier wat beweegruimte krijgen. De koersen van altcoins staan op dit moment nog in het rood, maar er is interessante data van de Altcoin Season Index:

Altseason – het seizoen waarbij altcoins beter presteren dan bitcoin – is aangebroken.

Er is een hele specifieke berekening om aan te duiden of het altseason is. Hiervoor moet namelijk 75% van de top 50 munten beter presteren dan bitcoin in de afgelopen 90 dagen. Goed om te weten: deze meter neemt geen stablecoins (zoals USDT) en ‘asset backed tokens’ (zoals wrapped bitcoin) mee in de berekening. Hierdoor krijgen we een beter beeld van de kracht van altcoins – zonder de ruis van deze andere coins.

45% gestegen in één week

Niet 75%, maar zelfs 96% van de top 50 munten presteert beter dan bitcoin. In de analyse van vorige week waren we toevallig aan het kijken naar de mogelijkheden voor altseason. De meter stond toen nog op 51%, dus die is 45% gestegen in een hele korte periode.

Het was aannemelijk dat altseason eraan kwam, maar door de opwaartse trend van bitcoin was het aannemelijker dat dit geleidelijk zou gebeuren. Een stijging van 45% in één week had ik ook niet overzien. Het is wel goed dat we dit nu op tijd zien, want altseason heeft in het verleden voor goede mogelijkheden gezorgd voor altcoins.

The post Bitcoin analyse: altseason is officieel begonnen! appeared first on BTC Direct | Nieuws.