Bitcoin blijft op dreef en de koers bereikt aan de lopende band nieuwe hoogtes. Gisteren schoot de koers zelfs tot de 38.000 dollar, een prijsniveau dat Bitcoin sinds mei 2022 niet meer gezien heeft. Euforie komt duidelijk de markt weer in en overal op Twitter zie je voorspellingen over een 40.000 of zelfs een 50.000 dollar Bitcoin.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat dit vaak de eerste reactie is van investeerders na zo’n grote stijging: de neiging om te denken dat er geen grenzen zijn en de ‘sky the limit is’. Hoewel dit aantrekkelijk klinkt, is het vooral emotioneel. In zulke momenten is het cruciaal om het hoofd koel te houden en juist winst te nemen, vooral nu Bitcoin op de weekgrafiek een grote weerstand nadert.

Bitcoin stuit op weerstand

De grootste cryptomunt staat al vier opeenvolgende weken in het groen. Of er een vijfde bij komt is nu even niet relevant. Want laten we nu realistisch zijn: we hebben rond dit prijsniveau echt te maken met zware weerstand. Dat zagen we bijvoorbeeld al toen de koers de 38.000 dollar tikte. Binnen enkele minuten stond de koers 2000 dollar lager. Sluit Bitcoin de weekcandle in de rode box, dan is het heel goed mogelijk dat we de komende week in correctie of neerwaartse beweging belanden.

Wanneer de koers gaat corrigeren, houd ik nauwlettend het prijsniveau van de 32.000 dollar in de gaten. Dit niveau heeft op de weekgrafiek maanden voor weerstand gezorgd, maar is nog niet eens teruggetest als ondersteuning nu de koers erboven is geschoten.

De korte termijn grafiek

Voor de liefhebbers nog een kortetermijn-grafiek. De onderstaande afbeelding toont het tijdframe van 30 minuten, wat betekent dat elke candle een periode van 30 minuten vertegenwoordigt.

Bitcoin maakt op deze grafiek steeds hogere hoogtepunten en hogere laagtepunten, waardoor de koers in een spits wordt gedreven. Dit patroon wordt ook wel een rising wedge genoemd, en heeft vaak een neerwaarts koersdoel. De reden waarom de koers naar alle waarschijnlijkheid zal corrigeren op deze grafiek, heeft niet alleen met het patroon te maken, maar ook met het aflopende volume. Terwijl de koers stijgt, neemt het volume steeds verder af. Dit duidt op een gebrek aan kopers, en vaak is dit een indicatie dat de trend omkeert.

The post Bitcoin analyse: 38.000 dollar de nieuwe top? appeared first on BLOX | Nieuws.