Bitcoin doet het uitstekend de afgelopen dagen. In de afgelopen 48 uur is de munt met meer dan 5% gestegen, en daarmee komt het steeds dichter bij de weerstand van 30.500 dollar. Gaat Bitcoin hier nu écht doorheen breken? Laten we naar de grafieken kijken.

Het grote plaatje

Om te beginnen gaan we kijken naar de wekelijkse grafiek van Bitcoin. Hier staat elke candle voor 7 dagen, waardoor we ver terug kunnen kijken in het koersverleden. Hierdoor zijn er een paar prijslevels uit te halen die al vaker voor een koersverandering hebben gezorgd.

Er zijn blauwe (28.100 dollar) een zwarte (25.000 dollar) en een oranje lijn (19.800 dollar) getekend, en dit zijn op dit moment de grootste ondersteuningen voor Bitcoin. Maar aangezien Bitcoin wordt verhandeld op 29.650 dollar, is alleen de blauwe lijn relevant als support.

Mocht de koers hier toch onder komen, dan moet de zwarte lijn moet zich sterk houden om niet verder omlaag te zakken. De oranje lijn zal in dat geval de nieuwe ondersteuning worden.

Positieve dagen

Maar genoeg met deze negatieve scenario’s, want deze zijn nog erg ver weg. Bitcoin doet het goed en zit nu eindelijke tegen de lang verwachte grijze zone aan. Nadat de munt van de 25.000 dollarlijn afkaatste, is de munt in een kleine opwaartse trend gekomen. Hiermee beweegt het al een aantal dagen richting deze weerstand van 30.500 dollar. De vraag is alleen: is Bitcoin dit keer sterk genoeg?

De munt is namelijk al meerdere keren afgewezen rond deze koers. Als we terugkijken in het koersverleden, kunnen we zien dat de munt hier erg vaak is afgewezen. Sterker nog, dit is het enige waar de munt mee bezig is geweest van april tot augustus. Vergeet dus niet dat dit een plek is waar veel mensen winst pakken, en dat de koers hier niet in één keer doorheen beweegt.

Zijn er dit keer genoeg kopers?

Toch is het niet onmogelijk! De afgelopen pogingen om door 30.500 dollar te breken zijn mislukt, maar daardoor zijn er wel een hoop verkooporders gevuld. Dit maakt de kans dus iets groter dat Bitcoin hier doorheen zal breken. Er blijven immers steeds minder verkopers achter.

Het gaat dus goed, en hopelijk binnenkort nog beter. Bitcoin moet zich hier sterk zien te houden, want elk klein teken van zwakte kan gepaard gaan met nieuwe verkooporders. Dan heb ik het bijvoorbeeld over een lager hoogte- of laagtepunt. Dit is iets wat we vooral niet willen zien omdat dit kan zorgen voor een verdere daling.

Het zou beter zijn als Bitcoin door de grijze zone breekt en vervolgens laat zien dat er juist kooporders in plaats van verkooporders rond 30.500 dollar worden geplaatst. Dat zou in mijn geval een bevestiging zijn dat BTC deze zone heeft veroverd en verder omhoog kan. Tot die tijd is het een kwestie van afwachten. Het is niet ongebruikelijk dat Bitcoin rare sprongen maakt onder zo’n belangrijke weerstand.

The post Bitcoin analyse: 30.500 dollar komt steeds dichterbij appeared first on BLOX | Nieuws.