De grootste cryptomunt is op dreef en wordt op dit moment verhandeld boven de 24.000 dollar. Helaas is de weerstand die slechts 1000 dollar hoger ligt nog niet doorbroken. In de analyse van vandaag bespreken we kort een indicator waarover ik in een vorige analyse sprak: de 200 Week SMA. Dit is een belangrijke indicator waar Bitcoin al maandenlang weerstand weerstand ondervindt. Gisteren is de wekelijkse candle gesloten op de Bitcoin grafiek. We zullen daarom kort bekijken of de week boven of onder deze indicator is gesloten en welke verdere bewegingen mogelijk zijn. Daarnaast bespreken we een belangrijke trendlijn. Dit is een lijn waar Bitcoin momenteel boven beweegt en succesvol heeft getest als ondersteuning. 

De 200 Week SMA

Zoals ik in de vorige analyse benoemde, is Bitcoin nog steeds onder een belangrijke indicator: de 200 Week SMA. Dit is een indicator die de 200 weekkoersen van Bitcoin bij elkaar optelt en het gemiddelde neemt. Hierbij ontstaat een lijn zoals je in de grafiek hieronder ziet. 

BTC/USDT 1W

De indicator waar in vorige cycles bodems op gevormd zijn, is momenteel een grote weerstand. Een grote ondersteuning verandert bijna altijd in een grote weerstand als de koers eronder terecht komt. Dit is ook nu het geval. Gisteren is de wekelijkse candle opnieuw onder deze indicator gesloten. Niet heel positief. Toch kunnen in de weken die komen nieuwe pogingen gedaan worden. Het is hierbij van belang dat de koers niet alleen de dagelijkse, maar vooral de wekelijkse candle boven de 200 Week SMA sluit. 

Welke rol speelt de trendlijn?

Hoewel de huidige positie van de Bitcoin koers onder de belangrijke indicator niet positief is, is het ook mogelijk om de huidige prijsactie vanuit een ander perspectief te bekijken. Er is namelijk een trendlijn te zien, waar de grootste cryptocurrency gedurende de hele bear markt onder is gebleven. De grote groene candles van de afgelopen weken hebben hier verandering in gebracht …

BTC/USDT 1W

De huidige koers bevindt zich boven de trendlijn en heeft deze zelfs opnieuw getest als ondersteuningsniveau, wat een zeer positief signaal is. Wanneer een weerstandsniveau wordt doorbroken, is het meest gunstige scenario dat dit niveau succesvol wordt getest als ondersteuning. Dit geeft namelijk extra bevestiging dat de stijging van de koers een blijvende beweging is.

Conclusie

Het is van cruciaal belang dat de belangrijkste cryptomunt boven de trendlijn blijft, om de positieve trend voort te zetten. Als de wekelijkse candle ook nog eens sluit boven de 200 Week SMA, dan is durf ik bijna te zeggen dat de sky the limit is. Levels als de 30.000 dollar kunnen in dat scenario echt snel in beeld komen. 

The post Bitcoin analyse: 30.000 dollar komt steeds dichterbij appeared first on BLOX | Nieuws.