Bitcoin, de grootste cryptomunt, is weer terug in de zijwaartse trend. Na de harde daling van gisteren tot de 25.000 dollar, zien we een aantal groene candles op de grafiek tevoorschijn komen en is de koers op hetzelfde niveau als voor de daling. Dit is positief! Toch blijft de koersrichting hierdoor nog steeds onbepaald. De koers beweegt weer tussen steun en weerstand in, en de vraag blijft relevant wat nu de uiteindelijke trend zal zijn de komende tijd. Dit is het onderwerp van vandaag.

Een fake-out

De daling van de Bitcoin-koers gisteren bleek uiteindelijk een duidelijke fake-out te zijn, bedoeld om investeerders te misleiden en hen te laten geloven dat de koers aanzienlijk verder zou zakken. In werkelijkheid keerde de koers snel om en liet een sterke stijging zien. Dit is iets wat we de afgelopen tijd steeds vaker zien. Uiteraard is dit bedoeld om posities te liquideren.

De neergang in de koers was echter geen verrassing. Ik benoemde dit namelijk al in een eerdere Bitcoin analyse van een aantal dagen geleden. Ik zag namelijk een vergelijkbare beweging in 2019. In dat jaar vertoonde de koers eerst zijwaartse bewegingen, daalde toen aanzienlijk om vervolgens om te keren en te stijgen. Het lijkt erop dat we nu een vergelijkbaar scenario meemaken, zij het met een kleine kanttekening: in mijn analyse had ik voorspeld dat de koers zou dalen tot de 24.800 dollar, gisteren bleven we hangen op de 24.930 dollar…

Nu hangt Bitcoin tussen steun en weerstand in, en worden twee scenario’s duidelijk. Sluit de koers meerdere 4-uurscandles onder de steun, dan kunnen we een daling verwachten tot minstens de 25.000 dollar. Sluiten we echter meerdere candles boven de weerstand, dan is het tijd voor meer groene candles.

Naar mijn mening is het optimistische scenario nu het meest waarschijnlijk. De koers heeft de steun opnieuw weten terug te winnen en doet nu een poging om de weerstand te verbreken. De kracht lijkt weer terug te zijn in de Bitcoin koers, en een mooie stijging als we zagen in 2019 is dus een realistisch scenario.

Wat is het koersdoel?

Natuurlijk is het moeilijk te voorspellen waar deze opwaartse beweging tot stilstand zal komen, maar laten we eens kijken naar de belangrijkste indicatoren: de 200 Week SMA en de Bull Market Support Band. Deze zijn weergegeven in de onderstaande grafiek.

De zwarte lijn is de 200 Week SMA. Een zeer belangrijke indicator voor de koers als weerstand en ondersteuning. Mocht de koers verder stijgen, dan is dit toch wel een indicator die giga-weerstand zal gaan geven.

De tweede indicator is de Bull Market Support Band, ook wel een Bear Market Resistant Band genoemd. Simpelweg omdat het functioneert als een steun in bullish tijden en als een weerstand in bearish tijden. Nu de koers onder deze indicator is geraakt, is het zeer aannemelijk dat deze als weerstand functioneert.

Wanneer we beide indicatoren samenvoegen, leidt dit tot een koersdoel van 27.700 dollar.

Stem jij BLOX naar de top? Laat je horen en maak kans op een prijs!

Geniet jij dagelijks van BLOX? Laat dan van je horen! BLOX is namelijk maar liefst twee keer genomineerd voor Website van het jaar in de categorieën ‘Financieel’ en ‘Financiële apps’! En om deze prijzen daadwerkelijk in de wacht te slepen, hebben wij jouw stem dubbel nodig. Stem dus snel op zowel de site als op onze app en maak ook nog eens kans op toffe prijzen! Stemmen kan tot en met 20 oktober. Kunnen we rekenen op jouw support?

The post Bitcoin analyse: 27.700 dollar is het koersdoel van de stijging appeared first on BLOX | Nieuws.