Amsterdam is voor heel eventjes de Bitcoin hoofdstad van de wereld. Bitcoiners vanuit de hele wereld komen 12 en 13 oktober naar Nederland om hier te spreken over de meest bekende cryptocurrency ter wereld. De eerste presentatie van de dag gaat over de vraag ‘wanneer is Bitcoin goed genoeg voor je?’

De eerste presentatie

De sprekers in deze panel zijn Rene Pickhardt, Jimmy Song en Joe Hall. Zij hebben elk andere achtergronden in de cryptoindustrie die deze vraag kunnen beantwoorden. Dan Held zou ook aanwezig zijn, maar hij heeft helaas af moeten zeggen.

De presentatie begint met een openingsvideo over het belang van Bitcoin voordat de sprekers het podium oplopen. “We found ourselves in the genesis of a new era, welcome to Bitcoin Amsterdam.” Na deze dramatische opening neemt meteen Bitcoin Joe ‘Nakamoto’ het woord over. “Wie hier houdt van Bitcoin?”

Iedereen moet hiermee kunnen betalen

Hij vervolgt met wat vragen over Bitcoin met de conclusie: “deze hele zaal houdt van Bitcoin, maar het is nog niet goed genoeg. Maar wanneer wel?” Song beantwoordt deze vraag: “Als ik het gevoel heb als iedereen het over de hele wereld gebruikt kan worden als betaalmiddel.”

Deze reden wordt vaak gegeven door mensen, en Joe Hall reageert meteen met de logische oplossing voor het Lightning Netwerk, maar waarom is het dan nog niet groot genoeg? “Bitcoin wordt veel groter naar verloop van tijd. Veel dingen die we nodig hebben om dit te bereiken, zijn nog in ontwikkeling”, zo legt Song uit. “Dit terwijl Bitcoin zich wel al heeft bewezen als store of value. Voor mij is Bitcoin wel al goed genoeg.”

‘Altcoins hebben Bitcoin geschaad’

Hierop komt meteen een kritische noot van Pickhardt. “De meeste mensen die ik ken, houden BTC op exchanges. Ik weet niet precies hoeveel Bitcoins in omloop zijn, waardoor we niet zeker kunnen zijn van de ‘store of value’.” De mannen worden het vervolgens eens over een zekere vorm van onzekerheid, vooral omdat veel mensen Bitcoin en erge dingen – zoals de val van FTX – niet losgezien worden van elkaar terwijl dit wel zo is.

Het komt erop neer dat het gros van de mensen, ondanks dat de markt er al 15 jaar is, nog steeds niet veel snappen. Door de grote hoeveelheid coins en markten ziet men door de bomen het bos niet meer “Altcoins hebben Bitcoin geschaad” zegt Son. “Ik was aan het debatteren met mensen over ‘not your keys not your coins’ – iets wat wij altijd zeggen – maar deze regel gaat niet op voor altcoin bezitters.”

Wanneer is het goed genoeg?

Het is een voorbeeld van hoe ver een altcoiner van een Bitcoiner kan verschillen. Het zijn twee verschillende werelden binnen de cryptomarkt. De mannen hopen dat er steeds meer mensen met Bitcoin gaan betalen, vooral met het Lightning Netwerk, maar wanneer is het dan wel goed genoeg?

De conclusie van de heren: er is tijd nodig. Er zijn genoeg mensen en het zal uiteindelijk ook komen. Als je ze mensen in je omgeving leert Lightning te gebruiken in een app, en ze hiermee vertrouwd raken, dan kunnen ze hier snel van leren.

The post Bitcoin Amsterdam: ‘Wanneer is Bitcoin goed genoeg voor je?’ appeared first on BLOX | Nieuws.