12 en 13 oktober is Amsterdam dé bitcoinhoofdstad van de wereld. Voor de tweede keer ooit komen Bitcoiners vanuit de hele wereld naar Bitcoin Amsterdam om hier te spreken over de grootste cryptocurrency ter wereld. Wat kunnen we vandaag verwachten?

De conferentie van start

Zojuist om 8.50 uur werd de conferentie afgetrapt in het Westergas in Amsterdam. Het is de tweede keer dat de Bitcoin Conferentie hier wordt gehouden, en deze werd geopend door de sprekers David Bailey van BTC Inc. “De nood voor Bitcoin is groter dan ooit, en de reden dat we hier zijn is belangrijker dan ooit”, zo opent hij de conferentie.

Deze dag zal in het teken staan van Bitcoin, Bitcoin en nog eens Bitcoin. En dat is te merken aan de onderwerpen die behandeld worden. Vlak nadat Bailey het podium afloopt, begint de eerste presentatie al: ‘wanneer is Bitcoin goed genoeg voor je?’

Wat kunnen we verwachten?

Deze presentaties kunnen van grote invloed zijn. Bij dit soort conferenties worden inzichten en nieuwtjes worden gedeeld die voor de hele wereld interessant kunnen zijn. Denk aan het nieuws van Nayib Bukele op Bitcoin Miami 2021, toen vertelde de Salvadoraanse president dat Bitcoin een wettig betaalmiddel werd in zijn land. Dit had zelfs direct invloed op de prijs.

Of het nieuws vandaag ook zo positief wordt, is nog niet zeker. De val van FTX, wat veel invloed had op de cryptomarkt het afgelopen jaar, kan bijvoorbeeld niet onbesproken blijven. Maar, kijkend naar de onderwerpen, zal er zeker wat tussen zitten.

Daarnaast zijn het ook geen kleine personen die spreken, voorbeelden zijn Stella Assange (vrouw van Julian Assange), Adam Back en klokkenluider Edward Snowden. Het belooft een mooie twee dagen te worden.

Kan je er niet bij zijn? Je kan de meeste presentaties volgen via de livestream van Bitcoin Amsterdam. De agenda is te checken op deze pagina.

The post Bitcoin Amsterdam is begonnen! appeared first on BLOX | Nieuws.