Amsterdam is voor heel eventjes de Bitcoin hoofdstad van de wereld. Bitcoiners vanuit de hele wereld komen 12 en 13 oktober naar Nederland om hier te spreken over de meest bekende cryptocurrency ter wereld. Deze presentatie wordt gegeven door Frank Holmes, onder andere voorzitter van HIVE Blockchain. Hij gaat het hebben over de macrotrends in Bitcoinland.

Wie is Frank Holmes?

Even kort: met wie hebben we hier te maken? Frank Holmes is de CEO van U.S. Global Investors, Inc., een grote beleggingsbeheerder. Daarnaast is hij ook nog de voorzitter van HIVE Blockchain Technologies. Dit is de eerste beursgenoteerde cryptominer, die in 2017 een notering kreeg op de Canadese aandelenmarkt. Opmerkelijk is dat het bedrijf 100% groene energie gebruikt om Bitcoin te delven.

“Jullie zijn de kampioenen van vrijheid” zo opent Holmes zijn presentatie. “Bitcoin is vrijheid”.

Helden verpesten het

Er moet begrip komen voor volatiliteit, zegt hij. “Bitcoin is volatieler dan aandelen en goud. Maar ook aandelen als Tesla zijn volatieler”, zo ligt hij toe. Het is volgens hem zeer schadelijk als de media de ‘held’ wil spelen tijdens deze volatiliteit.

Bitcoin kan met meerdere procenten dalen, en in dat geval speelt de media de held door hier slecht over te berichten. Dit is andersom als Bitcoin met meerdere procenten stijgt. Hier moet een balans in komen, en die komt er volgens hem.

Hij vertelt door middel van een geschiedenisles over geld, hoe belangrijk Bitcoin is in ons huidige kapitalistische systeem. Dit komt doordat Bitcoin niet onder overheidscontrole valt, maar overheden, de media en de wereld veranderen.

Het belang van innovatie bij adoptie

Hij pakt een voorbeeld met hoe ver hij is gekomen met HIVE. “Ik kon geen ETF starten met HIVE, maar wel een crypto mining company. Wij waren innovateurs. We gebruikten hydro-electriciteit, we bouwden greenhouses, al dat soort dingen”, zo pronkt hij met zijn bedrijven. Hij doelt op het belang van het crypto ecosysteem om zo veel mogelijk te blijven innoveren. Als dat gebeurt, zal dit de macro trends beïnvloeden.”

“De toekomst is het Lightning netwerk”, zo gaat hij verder. “Het heeft geld nodig, en HIVE investeert hierin. Daarnaast zijn er Ordinals gekomen (soort van NFT’s op de Bitcoin Blockchain), we hebben satoshi’s gemaakt (kleine eenheden van Bitcoin) en zo komen er steeds meer dingen waardoor Bitcoin breder kan worden geïmplementeerd.

Alles wordt beïnvloed door Bitcoin

Als laatste eindigt Holmes met een interessant gegeven wat meerdere investeerders vast al eens is opgevallen. “Alle investeerders en cryptobedrijven zitten in één mandje: Bitcoin”, zo legt hij uit. “Als Bitcoin omhoog gaat, gaan bedrijven goed. Alles hangt af van Bitcoin.”

“Dat geld in de rest van de wereld voor goud. Als dat slecht gaat, gaat alles slecht. Blijf daarom positief over Bitcoin, zodat we een gezonde markt kunnen hebben. En ben daarin niet bang voor de regen, want daardoor kunnen planten groeien!”

The post Bitcoin Amsterdam: ‘Dit zijn de macrotrends in Bitcoinland’ appeared first on BLOX | Nieuws.