De mede-oprichters van het on-chain analyseplatform Glassnode zeggen dat de Bitcoin koers momenteel is aangekomen op een allesbepalend moment. Jan Happel en Yann Allemann delen onder de naam Negentropic een account op Twitter, waarmee ze regelmatige interessante analyses over de Bitcoin koers delen.

Volgens de heren komt er nu een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin.

Maak je klaar voor beslissende koersbeweging

“Maak je klaar voor een beslissende koersbeweging”, zo is de eindconclusie van de analyse van Happel en Allemann. Volgens de heren is er op dit moment sprake van koersconsolidatie rond het niveau van 25.800 tot 26.200 dollar. De bears werden tijdens de correcties meerdere keren afgewezen rond de koers van 25.000 dollar, waardoor het fundament voor stijgingen in ieder geval aanwezig lijkt.

“Ondanks dat laten zowel de bulls als de bears op dit moment geen dominantie zien en is er een strijd gaande. Het bullish momentum lijkt het momenteel echter af te leggen”, aldus de analisten van Glassnode op Twitter.

In een eerdere analyse deelden de twee mede-oprichters van Glassnode de koersniveaus die kunnen beslissen of Bitcoin het bullish of bearish pad neemt. Als we de koersen van 25.800 tot 26.800 dollar weten vast te houden is dat volgens hen bullish; maar als we afzakken naar de koersen van 24.800 tot 23.800 dollar moeten we verder omlaag kijken.

Tekenen van een bodem voor Bitcoin

Ook zien zij op dit moment enkele tekenen voor een bodem van Bitcoin. Namelijk een bullish divergentie voor de Relative Strength Index (RSI); een indicator uit de technische analyse waarmee de kracht van trends wordt gemeten. Verder is er volgens de heren ook sprake van een dalende volatiliteit, wat zij ook als een positief signaal zien.

Verder wordt het echt afwachten, want het voorspellen van de Bitcoin koers op de korte termijn blijft een lastig verhaal. Vandaag staat er een plus van 1,78 procent op de borden, maar zoals de ervaren crypto-handelaar weet kan dat morgen weer heel anders zijn.

Wat dat betreft is het belangrijk om je binnen deze industrie niet teveel te laten leiden door emoties, want die zorgen vaak voor de verkeerde beslissingen. Bepaal rustig je strategie en laat je niet afleiden door het dagelijkse koersgeweld.

Stem jij BLOX naar de top? Laat je horen en maak kans op een prijs!

Geniet jij dagelijks van BLOX? Laat dan van je horen! BLOX is namelijk maar liefst twee keer genomineerd voor Website van het jaar in de categorieën ‘Financieel’ en ‘Financiële apps’! En om deze prijzen daadwerkelijk in de wacht te slepen, hebben wij jouw stem dubbel nodig. Stem dus snel op zowel de site als op onze app en maak ook nog eens kans op toffe prijzen! Stemmen kan tot en met 20 oktober. Kunnen we rekenen op jouw support?

The post Bitcoin aangekomen op allesbepalend moment appeared first on BLOX | Nieuws.