Het is alweer de zoveelste miljardair die een prijsvoorspelling loslaat op bitcoin. Sommige miljardairs, zoals bijvoorbeeld Warren Buffet, zouden nog niet eens alle bitcoin kopen voor 25 dollar. Dit terwijl andere miljardairs, zoals Mike Novograds, bitcoin ‘ongetwijfeld’ naar 500.000 dollar zien gaan binnen 5 jaar.

Bitcoin een half miljoen dollar?

De cryptomarkt kent veel voor en tegenstanders, en dat zie je niet alleen bij de ‘normale’ mens, maar ook bij de rijksten ter aarde. Ook zij kunnen het niet eens worden over de toekomstige waarde van bitcoin. Zoals we zojuist al schreven, zijn er een aantal miljardairs in wiens ogen bitcoin waardeloos is, en daarnaast heb je een mening van Mike Novogratz, de CEO van crypto investeringsfirma Galaxy Digital.

Hij vertelde dit op de Bloomberg Crypto Summit, waar allerlei crypto experts samenkomen. Novogratz zei dat bitcoin ongetwijfeld 500.000 dollar zou bereiken in de komende vijf jaar. En de redenen daarvoor zijn de unieke kenmerken en het adoptietempo van de grootste digitale munt.

‘De ergste daling is voorbij’

Bitcoin is volgens hem “op maat gemaakt is om een anti-inflatie opslagplaats van waarde te zijn”; een bekend argument vóór bitcoin. Daarnaast vertelde hij ook over de gemakkelijke overdraagbaarheid, een ander kenmerk van bitcoin. Hierdoor zou bitcoin, in de ogen van Novogratz, beter zijn dan goud.

Hij vertelde ook dat hij denkt dat het ergste voorbij is. Daarmee doelt hij op de grote dalingen die de cryptomarkt de afgelopen weken heeft gekend. Novogratz vindt bitcoin nog steeds sterk, vooral omdat centrale banken de inflatie aan het bestrijden zijn.

Hoe serieus kan je hem nemen?

Novogratz maakte in het verleden vaker voorspellingen. Sommigen daarvan kwamen uit, en anderen niet. Het is opvallend dat zijn voorspellingen vaak wel kloppen met de prijs, maar niet precies met de tijd. Hij voorspelde namelijk al eerder – in 2019 – dat bitcoin binnen anderhalf jaar op 20.000 dollar zou staan. Hij kreeg hierin gelijk, maar dat scheelde 1 maand van zijn voorspelling.

Zal hij er deze keer ook met maar één maand vanaf zitten? Ik denk dat heel veel bitcoin maximalisten dat niet erg zouden vinden. Dus, is de man met de Terra (LUNA) tattoo weer te vertrouwen?

The post Bitcoin 500.000 dollar in 5 jaar? Wel als het aan deze miljardair ligt appeared first on BTC Direct | Nieuws.