In een recente uitgebracht artikel van CoinTelegraph wijst Bloomberg ETF-analist Eric Balchunas op een mogelijke vertraging in de goedkeuring van een spot Bitcoin exchange-traded fund (ETF) door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Mogelijk speelt dit nieuws een rol in de razendsnelle 5% daling van bitcoin vandaag, op 3 januari 2024.

Hoewel Balchunas en zijn collega James Seyffart een kans van 90% geven op een goedkeuring voor de Bitcoin spot ETF voor 10 januari, houden ze ook rekening met een mogelijk uitstel. Dit zou niet noodzakelijk wijzen op een volledige afwijzing, maar eerder op de behoefte van de SEC aan meer tijd voor de besluitvorming. Dit nieuws heeft flinke aandacht in de cryptosector getrokken, gezien de impact die een Bitcoin ETF kan hebben op de adoptie en vooral de erkenning van cryptocurrencies als echte asset klasse in de financiële markt.

Mocht de Bitcoin spot ETF toch worden afgekeurd dan zal dit voor bitcoin criticus Peter Schiff als muziek in de oren klinken. De Amerikaanse handelaar, goud fanaat en fervent bitcoin hater gaf in een eerder bericht op X al aan dat mensen zouden moeten oppassen met hun wensen.

De dip van 5% komt uitgerekend op de dag van het 15 jarige bestaan van bitcoin. Als Markus Thielen gelijkt krijgt, dan blijft het mogelijk niet bij een dip van slechts 5%. In het recent uitgebrachte rapport vermeldt hij dat er nog steeds kritieke zaken in de aanvragen ontbreken. Er is ook in zijn optiek nog steeds een kans dat de SEC alle aanvragen (voor nu) afkeurt, omdat het simpelweg meer tijd nodig zou hebben om de puntjes op de i te zetten.

Mocht dit scenario zich uitspelen dan verwacht Thielen dat dit bitcoin terug zou kunnen brengen in het prijskanaal van $36.000 en $38.000, wat neer komt op een daling van ongeveer 20%.

The post Bitcoin 5% onderuit op eigen verjaardag appeared first on BLOX | Nieuws.