Amsterdam is voor heel eventjes de Bitcoin hoofdstad van de wereld. Bitcoiners vanuit de hele wereld komen 12 en 13 oktober naar Nederland om hier te spreken over de meest bekende cryptocurrency ter wereld.

In deze presentatie wordt er gepraat over Bitcoin derivaten. Je kent ze misschien als futures, opties of andere producten die bij grote cryptomarkten worden aangeboden. Hoe kunnen we ons navigeren tussen deze onderwerpen en waar moeten we op letten? John Murillo (B2Broker) geeft ons antwoord.

Maar wat zijn Bitcoin derivaten en wat kan je ermee?

“Vanuit een simpel oogpunt: het is een contract tussen twee partijen, waarbij het kopen of verkopen van een asset wordt besproken. Meer is het niet”, zo legt hij uit. Er komen volgens Murillo steeds meer mogelijkheden op dit gebied. Dit heeft te maken met de aard van derivaten.

Sommige Bitcoiners zijn er geen fan van, omdat je met zo’n derivaat niet het échte product in bezit hebt, maar dat biedt blijkbaar ook kansen. “Bij een spot markt (on the spot, waarbij je BTC echt in bezit hebt), kan je alleen traden door te kopen en te verkopen”, aldus Murillo.

Hij doelt op de verschillende mogelijkheden om te handelen met derivaten. Met futures kan je bijvoorbeeld trades maken met een hefboom van 125, al brengt dit ook gigantisch veel risico met zich mee.

Een nieuwe doelgroep biedt nieuwe kansen

“Ik vind het belangrijk dat mensen weten hoe te navigeren in Bitcoin derivaten”, zo zegt Murillo. Hij krijgt vaak de vraag waarom mensen zich hiermee bezig moeten houden. Hierop antwoordt hij altijd dat er een grote nieuwe doelgroep is voor de crypto markt: crypto traders.

“Deze groep wordt steeds jonger, maar ook steeds groter. Daarnaast zijn er steeds meer institutionele investeerders in de crypto space, en dit biedt mogelijkheden voor zowel handelaren als bedrijven.”

Aan het einde van zijn presentatie doet hij nog even een oproep aan andere bedrijven, want hij staat hier niet voor niets. Hij sluit af met een positief woord over B2Broker, met de vraag of mensen met zijn bedrijf in zee willen gaan.

The post Bitcion Amsterdam over BTC derivaten: hoe kan je je hierin navigeren? appeared first on BLOX | Nieuws.