Elk kwartaal haalt Binance een deel van de totale voorraad van zijn eigen coin BNB uit de roulatie. In het eerste kwartaal van 2022 zijn er 1,6 miljoen coins verwijderd.

Voor 660 miljoen euro

Tegen de huidige koers van BNB komt dat uit op ongeveer 660 miljoen euro. Dit is het 18e kwartaal dat Binance zijn ‘burn’ houdt, maar dit is de eerste keer dat dit automatisch gebeurt. Er is nog nooit voor zoveel fiatwaarde aan coins uit de roulatie gehaald door Binance.

Het precieze aantal dat dit kwartaal is verwijderd bedraagt 1.684.387,11 BNB. Van deze tokens zijn er 6296  effectief verbrand via het Binance Pioneer Burn-programma, dat telt dat BNB per ongeluk naar dode wallets is gestuurd.

Niet meer handmatig

Omdat het de eerste automatische verbranding was, werd deze verbranding niet handmatig uitgevoerd via het genereren van inkomsten van Binance Exchange. In plaats daarvan werd BNB verzameld voor verwijdering via het automatische brandmechanisme van Binance Smart Chain.

Het auto-burn-mechanisme bepaalt automatisch hoeveel BNB er moet worden verbrand volgens een formule op basis van de prijs van BNB en het aantal blokken dat dat kwartaal is geproduceerd.

Helft van aanbod

Sinds de lancering van BNB en Binance in 2017, heeft Binance zich gecommitteerd om 100 miljoen BNB van de 200 miljoen, of de helft van het totale aanbod, uit de omloop te halen door middel van dit burn-proces.

In oktober 2021 werd de burn van het vierde kwartaal uitgevoerd. Binance haalde 1,3 miljoen BNB uit de relatie. Dat was destijds ongeveer 560 miljoen euro waard.

Krijg 10 euro Binance Coin van ons

Wil je handelen in BNB? Dat kan op het nieuwe tradingplatform van BTC Direct. Maak een account aan met vouchercode NIEUWS en je krijgt 10 euro van ons om mee te handelen. Deze vouchercode vul je onderaan het aanmeldscherm in. Klik op de knop hieronder om direct een account aan te maken.


Ja, ik wil 10 euro crypto

Liever eerst meer informatie?

The post Binance haalt voor 660 miljoen euro BNB uit roulatie appeared first on BTC Direct | Nieuws.