Coinpaprika.com meldt dat Binance en de voormalige CEO, Changpeng Zhao, boetes van in totaal $2.7 miljard moeten betalen aan de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) wegens witwassen van geld.

Boetes

De rechtbank heeft beslist dat Binance $1,35 miljard moet betalen voor onrechtmatig verkregen transactiekosten en nog eens $1,35 miljard als boete. Zhao moet persoonlijk $150 miljoen betalen. Ook is er sprake van mogelijke gevangenisstraf voor Zhao en leiderschapswijzigingen bij Binance. Zhao is inmiddels vervangen als CEO door Richard Teng.

In een afzonderlijk bevel heeft de rechtbank de voormalige Chief Compliance Officer van Binance, Samuel Lim, opgedragen een civielrechtelijke boete van $1,5 miljoen te betalen. Lim heeft geholpen bij het “aanzetten tot schendingen van Binance” en het ondernemen van activiteiten buiten de Verenigde Staten om opzettelijk de Amerikaanse wettelijke vereisten te omzeilen of te proberen.

In maart 2023 beschuldigden de toezichthouders het bedrijf en zijn oprichter Zhao van “opzettelijke ontduiking van de federale wetgeving en het exploiteren van een illegale uitwisseling van digitale activaderivaten.”

Schuldig

Vorige maand pleitten Binance en Zhao schuldig aan het overtreden van de antiwitwasregels na de lange juridische strijd met de CFTC. Zhao ging akkoord met het betalen van een schikking ter waarde van $4,3 miljard en trad terug als CEO. Hij introduceerde de nieuwe CEO Richard Teng, het voormalige Global Head van Binance’s Regional Markets.

Als gevolg daarvan zijn er berichten geweest over een mogelijke gevangenisstraf die voor Zhao tot tien jaar kan oplopen. Hoewel Zhao plannen had om terug te keren naar zijn familie in de VAE, verbood de rechtbank hem een dergelijke stap, omdat hij beweerde dat hij een ‘vluchtrisico’ vormde. Onder verwijzing naar de uitspraak van de rechtbank plaatste de voormalige functionaris van de Securities and Exchange Commission (SEC), John Reed Stark, op X: “De verdediging beweert dat de heer Zhao slechts een “korte” straf wacht en geen reden heeft om te vluchten.”

 


The post Binance en CZ moeten 2,7 miljard dollar aan boetes betalen appeared first on Bitcoinmagazine.nl.