Het is je vast niet ontgaan dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) op maandag een rechtszaak tegen Binance aankondigde. Inmiddels is Binance begonnen met zijn verdediging, want het claimt dat SEC-voorzitter Gary Gensler zich in het verleden als “informele adviseur” heeft aangeboden bij het beursplatform.

Om die reden zou Gensler volgens Binance niet betrokken mogen zijn bij deze zaak, omdat hij een geschiedenis heeft met het beursplatform.

Vreemde situatie

Waar Gary Gensler zich op dit moment als een vijand voor de crypto-industrie manifesteert, wilde hij een paar jaar geleden nog helpen. Destijds erkende Gensler de onzekerheid die om de industrie heerste en bood hij zich onder andere aan als adviseur bij Binance.

Volgens de advocaten van Binance is dat voldoende om te kunnen bewerkstelligen dat Gensler zich terugtrekt uit de zaak. In maart 2019 zouden Binance CEO Changpeng Zhao en Gary Gensler geluncht hebben in Japan, waar ze de BNB token en het openen van Binance.US bediscussieerden.

Grappig genoeg onderhielden de twee ook na deze lunch nog geregeld contact en begreep Zhao dat Gensler zich graag als informeel-adviseur aan Binance wilde verbinden. Daaruit blijkt dat Gensler in ieder geval potentie in de industrie ziet, anders had hij dat ook niet gedaan.

Kleine kans

In dit geval ging het echter om informele gesprekken tussen Changpeng Zhao en Gary Gensler, zoals Binance zelf ook aangeeft. Op basis daarvan lijkt de kans klein dat het Binance zal lukken om Gensler van de zaak af te halen. Met name omdat Gensler niet de meer beschermende rol van advocaat of accountant had.

Het vreemde aan dit hele verhaal is dat de Wall Street Journal eerder nog wist te meldden dat Gensler juist benaderd was door enkele private partijen, waaronder Binance om adviseur te worden. Deze brief van de advocaten van Binance lijkt daar het tegenovergestelde van te beweren, wat natuurlijk een aparte situatie creëert.

Kort nadat de SEC een rechtszaak tegen Binance begon verzocht de toezichthouder ook om het bevriezen van de assets van de Amerikaanse tak van Binance. Daaruit blijkt dat ze zich toch zorgen maken om mogelijke vreemde sprongen van Binance, die wellicht lijken op die van FTX.

The post Binance claimt dat Gensler zich bij hen wilde aansluiten appeared first on BLOX | Nieuws.