Is het werken bij de grootste crypto exchange wel zo leuk? Changpeng Zhao, de CEO van Binance, zegt dat hij vermijdt om werknemers complimenten te geven. In een document van 6000 woorden omschrijft hij zijn managementstijl, en daarin vertelt hij dat hij geen groot punt wil maken van minimale prestaties.

Werknemers vaak geconfronteerd met fouten

Iedereen is onderhand wel bekend met Binance, de grootste crypto exchange ter wereld. In oktober van vorig jaar bleek dat er zelfs 6.440 mensen bij het bedrijf werkzaam waren, maar of dat zo’n pretje is? Hard werken wordt blijkbaar wel beloond, maar kleine prestaties zijn volgens Zhao de aandacht niet waard.

“Als we van elke ‘kleine’ prestatie een groot punt maken, voelt het alsof we de lat laag leggen”, schreef hij in het document. De medewerkers zullen dus niet vaak te maken krijgen met complimentjes. Maar dit betekent wel dat ze schaarser zijn, dus waardevoller. Wellicht heeft hij zijn werkethiek gebaseerd op het Bitcoin protocol.

“Als je iets goed doet, hoor je misschien van anderen: ‘goed werk, geweldig werk, etc.’ Waarschijnlijk niet zo veel van mij,” schreef de CEO van het bedrijf. Is het dan wel een bedrijf waar je veel werkgeluk kan behalen. In hetzelfde document vertelt hij zelfs dat zijn werknemers vaak geconfronteerd worden met fouten of als ze een taak slecht afhandelen.

Waarom niet?

Er zijn wel redenen voor zijn werkwijze. Zo legt hij uit dat hij complimenten vermijdt omdat het de indruk kan wekken van vriendjespolitiek. Hij heeft hier blijkbaar goed over nagedacht, want hij zegt met zekerheid dat iemand feliciteren voor goed werk simpelweg niet efficiënt is. Dit terwijl je zou denken dat een complimentje op zijn tijd niet verkeerd zou zijn.

“Tevredenheid moet van binnenuit komen. Wanneer ik iets goed doe, zijn mijn innerlijke intrinsieke beloningen voldoende”, schreef de CEO, met daaraan toevoegend dat zijn redenatie blijkbaar toch niet op onderzoek berust. “Ik zeg niet dat dit een goede aanpak is, het is gewoon hoe ik te werk ga,” voegde hij eraan toe.

The post Binance CEO geeft nauwelijks complimenten aan werknemers appeared first on BLOX | Nieuws.