Binance CEO Changpeng Zhao voorspelt dat het handelsvolume op decentrale beursplatformen tijdens de volgende bullrun van crypto weleens groter kan worden dan dat van gecentraliseerde beursplatforms als Coinbase en Binance. We zagen de afgelopen kwartalen al een glimp van de potentie van DeFi-beursplatform en volgens Changpeng Zhao is het dus een kwestie van tijd voordat ze groter zijn dan hun Centralized Finance (CeFi) broeders.

Gewaagde voorspelling Changpeng Zhao

In de bovenstaande grafiek is te zien dat het volume op Uniswap, een decentraal handelsplatform, de afgelopen twee kwartalen hoger was dan het volume bij Coinbase. Het bijzondere is dat we dit voor het eerst in de geschiedenis van de technologie zien.

Het jaar 2021 stond bekend als de DeFi-zomer en op dat moment waren de volumes relatief hoog. Maar nu begint Uniswap voor het eerst hogere volumes op tafel te leggen dan een grote spelers als Coinbase en dat is een positieve ontwikkeling voor de decentrale tak van de industrie.

Om die reden voorspelt Changpeng Zhao dat DeFi in de volgende bullrun weleens groter kan worden dan de gecentraliseerde tak van de industrie. In principe zou dat geen goede ontwikkeling zijn voor Changpeng Zhao zelf, omdat Binance een gecentraliseerde speler is.

“Ik denk dat dit een goede ontwikkeling is. Hoe decentraler de industrie, hoe beter”, aldus Changpeng Zhao. Wat dat betreft is het extra interessant dat hij dit soort uitspraken doet.

De volgende bullrun

Wat ook interessant is aan de uitspraken van Changpeng Zhao is dat hij hiermee impliceert dat er een volgende bullrun komt. Dat is iets wat voor veel mensen nog als een onzekerheid voelt. Zeker gezien de matige koersprestaties van Bitcoin en de rest van de industrie de afgelopen maanden.

We zijn het jaar 2023 goed begonnen en Bitcoin staat op een ruime plus, maar inmiddels kwakkelen de koersen alweer een paar maanden.

Zelfs het positieve nieuws over de mogelijke komst van een Amerikaanse Spot Bitcoin ETF kan daar niets aan veranderen. Wat dat betreft lijkt het echt wachten geblazen op het jaar 2024.

Voor 2024 staat in ieder geval de volgende Bitcoin Halving op het programma, een gebeurtenis die in het verleden voorafging aan iedere bullmarkt. Kan de halvering van de blokbeloning voor Bitcoin miners ook ditmaal voor een bullrun zorgen? Dat kan alleen de tijd ons leren.

Stem jij BLOX naar de top? Laat je horen en maak kans op een prijs!

Geniet jij dagelijks van BLOX? Laat dan van je horen! BLOX is namelijk maar liefst twee keer genomineerd voor Website van het jaar in de categorieën ‘Financieel’ en ‘Financiële apps’! En om deze prijzen daadwerkelijk in de wacht te slepen, hebben wij jouw stem dubbel nodig. Stem dus snel op zowel de site als op onze app en maak ook nog eens kans op toffe prijzen! Stemmen kan tot en met 20 oktober. Kunnen we rekenen op jouw support?

The post Binance CEO doet interessante voorspelling over volgende bullrun appeared first on BLOX | Nieuws.