Ons buurland lijkt gigantische stappen te nemen richting crypto adoptie. Als we het onderzoek van KuCoin mogen geloven, hebben maar liefst 44% van alle Duitsers geïnvesteerd in crypto. Dit zou betekenen dat KuCoin heel veel Duitse gebruikers heeft, of dat crypto-adoptie hoogtij viert in Duitsland.

Vier keer zo veel als in Nederland

Deze resultaten zijn erg groot in vergelijking met Nederland. We kunnen het ons bijna niet voorstellen, maar het percentage Duitse investeerders is precies 4 keer zo veel als de adoptie in Nederland. Uit onderzoek van Kantar Nederland investeert 11% van de Nederlanders in crypto. In Duitsland is dit bijna de helft van de bevolking.

Deze resultaten over Duitsland komen uit een onderzoek dat CoinTelegraph inzag. Volgens het rapport is 44% van de Duitsers is gemotiveerd om te investeren in cryptocurrency’s om deel uit te maken van ‘de toekomst van financiën’. Een logische reden om in crypto te investeren. 37% van de Duitse crypto-investeerders handelt al meer dan een jaar in crypto.

Vooral populair onder jongeren

Johnny Lyu, CEO van KuCoin gaf een toelichting aan Coin Telegraph over Duitse crypto-investeerders:

“Cryptocurrencies zijn erg populair onder de aanhangers van de accumulatiestrategie, vooral onder de jongere generatie. Zij sparen liever op eigen kracht voor hun pensioen en diversifiëren hun spaargeld door het gebruik van cryptocurrencies. Ondanks de grote vraag naar cryptocurrencies onder Duitsers, heeft het land nog geen specifieke regelgeving heeft die het gebruik van digitaal geld ondubbelzinnig reguleert.”

Gunstig klimaat in Duitsland

Op sommige vlakken kan Nederland nog leren van Duitsland. Als het aan Lyu ligt, heeft Duitsland een zeer gunstige leefomgeving voor crypto. “Vorig jaar zette Duitsland de eerste officiële stap in de richting van het accepteren van crypto-investeringen door speciale fondsen goed te keuren voor het investeren in digitale activa. Ik denk dat het land een goede basis heeft gelegd om een gunstig klimaat voor crypto-gebruikers te creëren.”

The post Bijna de helft van Duitsland investeert in bitcoin en andere crypto appeared first on BTC Direct | Nieuws.