Een bijzondere gebeurtenis, vandaag werden er in een uur tijd 25.000 nieuwe bitcoin adressen aangemaakt wereldwijd. Volgens blockchain analysebureau Glassnode gaat het om het hoogste aantal in een uur sinds januari 2018.

Vraag naar bitcoin stijgt

De bitcoin koers blijft maar stijgen, afgelopen nacht werd het voorlopige hoogtepunt van bijna 18.500 dollar (15.583 euro) behaald. Blijkbaar willen veel nieuwe investeerders van dit positieve sentiment profiteren.

De laatste keer dat er zoveel nieuwe adressen in een uur tijd werden aangemaakt, was in januari 2018. Net na de grote prijspiek van bijna 20.000 dollar in december 2018.

Meer dan 32 miljoen gevulde wallets

Volgens Glassnode zijn er in ieder geval meer dan 32 miljoen wallets met meer dan 0 bitcoin. Na het hoogtepunt van 2018 hebben veel investeerders verkocht, maar daarna begint dit aantal wallets gestaag op te lopen.

Naarmate de bitcoin prijs stijgt, willen steeds meer investeerders meedoen. Daarom is het te verwachten dat het aantal investeerders alleen maar blijft toenemen in de komende maanden. 

Overigens moeten we deze cijfers toch met een klein korreltje zout nemen. Het aantal nieuwe adressen hoeft namelijk niet direct te betekenen dat er meer investeerders zijn. Het kan ook zijn dat iemand meerdere adressen aanmaakt, bijvoorbeeld vanwege privacy- of veiligheidsredenen. Daarom kan het werkelijke aantal investeerders afwijken.

Niet alleen grote jongens

Toch kunnen we uit deze cijfers voorzichtig concluderen dat het niet alleen de grote spelers zoals Glassnode en Square zijn die bitcoin kopen. Het aantal beleggers met een kleine hoeveelheid bitcoin is namelijk ook aan het stijgen.

Daarnaast begint Bitcoin op te vallen bij celebrities, zo sprak Kanye West begin november in een podcast over de potentie van de cryptocurrency. En gisteren vroeg Game of Thrones actrice Maisie Williams zich af of ze moest investeren in bitcoin. Vandaag kwam dan het verlossende antwoord, Williams gaf toe dat ze wat bitcoin had gekocht. Dat werd met groot gejuich ontvangen binnen de cryptocommunity.

The post Bijna 25.000 nieuwe bitcoin adressen in een uur appeared first on BTC Direct | Nieuws.