Het Amerikaanse ministerie van Financiën vraagt namens President Biden om commentaar van het publiek op de voordelen en risico’s van cryptocurrency’s. Tot 8 augustus kunnen bedrijven, overheidsinstanties en burgers commentaar leveren.

Dit valt te lezen in een document dat is toegevoegd aan het landelijke register van de VS.

Beschermen van consumenten, investeerders en bedrijven

Het document draagt de titel “Ensuring Responsible Development of Digital Assets; Request for Comment” (Zorgen voor een verantwoorde ontwikkeling van digitale activa), en het richt zich op een groot aantal facetten die verband houden met de cryptomarkt.

De belangrijkste reden is de bescherming van consumenten, investeerders en bedrijven. Dit heeft volgens verschillende overheidsinstanties de hoogste prioriteit.

“De toename van het gebruik van digitale activa en verschillen tussen gemeenschappen kunnen ook ongelijksoortige financiële risico’s opleveren voor minder geïnformeerde marktdeelnemers of ongelijkheid verergeren. Het is van cruciaal belang ervoor te zorgen dat digitale activa geen onnodige risico’s vormen voor consumenten, investeerders of bedrijven’, terwijl ‘veilige en betaalbare financiële diensten worden geboden die worden ervaren door meer kwetsbare bevolkingsgroepen’.

Financiële stabiliteit

Aan ambitie (en grootheidswaanzin) geen gebrek: de VS proberen ook de wereldwijde financiële stabiliteit te beschermen, evenals de beperking van systeemrisico’s, illegale financiële activiteiten en nationale veiligheidsrisico’s.

Wat betreft het daadwerkelijk toestaan ​​van de ontwikkeling van de cryptomarkt, zijn de doelen erop gericht om van de VS een pioniersland te maken. Ze willen crypto-innovatie ondersteunen en de ruimte geven, dit moet zorgen tot bevordering van toegang tot veilige en betaalbare financiële diensten en de “ondersteuning van technologische vooruitgang die verantwoorde ontwikkeling en gebruik van digitale middelen.”

Ontwikkelen op een verantwoorde manier

De Verenigde Staten worden al lang bekritiseerd vanwege hun trage benadering van crypto-regulering. De afgelopen twee jaar zien we echter een overheid die in sneltreinvaart nieuwe regels willen hebben voor de crypto-industrie.

Hier hebben ze alle reden toe. Er zijn zware verliezen geleden door investeerders die hebben geleden na de tragische val van Terra en zijn UST, de val van spraakmakende bedrijven zoals Three Arrows Capital en de diefstal van crypto door landen zoals Noord-Korea.

De VS hebben duidelijk gemaakt dat ze de markt in staat zullen stellen zich te blijven ontwikkelen, maar dat dit op een verantwoorde manier moet gebeuren. De Amerikaanse minister van Financiën Janet Yellen is een van degenen die een leidende rol zal aannemen om dit in werkelijkheid te brengen. Het bureau heeft ook een raamwerk vrijgegeven voor internationale samenwerking op het gebied van crypto-regulering, een van de grootste stappen tot nu toe.

Internationale regelkader

Veel landen kijken naar de VS voor advies over regelgeving. Gelukkig lijkt het document te suggereren dat de Verenigde Staten de cryptomarkt enige vrijheid gunt, en deze op een verantwoorde manier wil laten groeien.

“De Verenigde Staten zal de adoptie en de implementatie van internationale standaarden promoten door bilaterale en regionale samenwerkingen”, zo valt er in het document te lezen. Het lijkt er dan ook op dat de Verenigde Staten de intentie heeft om zo snel mogelijk een internationaal regelkader voor de industrie op te stellen.

Op dit moment heeft de crypto-industrie, in de meeste gevallen terecht, nog een reputatie als de digitale versie van het Wilde Westen. Duidelijke en internationale regelgeving heeft de potentie om daar een einde aan te maken. Hoewel regels en overheden niet per se passen bij de fundamentele ideeën van bitcoin, kan dit voor veel investeerders het duwtje in de goede richting zijn die ze nodig hebben om te investeren. Regels bieden voor een investeerder immers wel zekerheid.

Geen skin in the game

Helaas zullen er geen politici en regelgevers aan de wetgeving werken met skin in the game. Amerikaanse overheidsofficials die privé crypto bezitten, mogen niet meewerken aan regelgeving of beleid dat de waarde van digitale assets kan beïnvloeden. In een advies van de US Office of Government Ethics (OGE) is besloten dat de geldende de minimis uitzondering – die het toestaat om te werken aan regels over een investering, mits de persoon in kwestie minder dan de aangegeven hoeveelheid bezit – niet van toepassing is op cryptocurrency’s en stablecoins.

The post Biden en zijn team willen weten wat jij van bitcoin en cryptocurrency vindt appeared first on BTC Direct | Nieuws.