Het beursgenoteerde softwarebedrijf MicroStrategy is op zoek naar een programmeur die wil werken aan de software van het Lightning Network van Bitcoin. Ergens moet dit niet als een verrassing komen, aangezien MicroStrategy zich profileert als een echt bitcoinbedrijf.

Full time werken aan Bitcoin in de VS

De vacature is een paar dagen geleden vrijgekomen, en biedt een fulltime baan in de Verenigde Staten.

MicroStrategy is dus op zoek naar een Software Engineer die met het Lightning Network (LN) zou werken. Het doel is om nieuwe innovatieve oplossingen te creëren en mogelijke e-commerce use cases uit te breiden met het Lightning Network.

Wat is het Lightning Network van Bitcoin?

Het Lightning Network is een off-chain oplossing. In andere woorden: via het Lightning Network vinden transacties niet plaats op de blockchain. In plaats daarvan vind je transacties terug in een laag over de blockchain.

Maar waarom dan buiten de blockchain? De huidige bitcoin blockchain kan maximaal zeven transacties per seconde verwerken. Ter vergelijking: het betaalprotocol van Visa kan 24.000 transacties verwerken.

Daarnaast vergt het toevoegen van nieuwe transacties aan de blockchain veel energie en rekenkracht. Het verwerken van transacties wordt gedaan door het minen van bitcoin. Naast het feit dat bitcoin de capaciteit niet heeft, kost het ook veel energie als elke transactie op de blockchain verschijnt.

En daar komt het Lightning Network om de hoek kijken. Je stuurt bitcoin van de normale blockchain naar die tweede laag en dan kan je oneidnig veel transacties plaatsvinden. Ideaal voor microbetalingen.

Uiteindelijk worden deze transacties gebundeld als 1 transactie zodat de Lightning bitcoins weer normale bitcoin worden.

99 miljoen euro aan Bitcoin

Tijd voor wat statistieken:

  • Lightning kent 17.840 nodes, dat zijn er 3.000 meer dan op het hoofdnetwerk van Bitcoin. Nodes keuren transacties goed.
  • Op dit moment zijn er 5.000 bitcoins vastgezet op het Lightning Network. Tegen de huidige bitcoin koers is dat 99 miljoen euro waard. Er wordt dus al voor dat enorme bedrag gebruik gemaakt van LN.
  • De statistieken komen alleen van nodes die er voor kiezen om openbaar hun data te delen. Er zijn nog een heleboel private nodes.

Het is dus enorm positief dat MicroStrategy zoekt naar een Bitcoin Lightning Network Software Engineer. Want hoewel de statistieken indrukwekkend zijn, lijken vooral de echte Bitcoiners gebruik te maken van LN (en El Salvadorianen).

Het wordt tijd voor simpele oplopssingen, of wellicht zelfs een LN dat op de achtergrond gebruikt wordt, zonder dat gebruikers daar enig idee van hebben.

Lightning Network voor bedrijven

De openstaande functie wordt “Bitcoin Lightning Software Engineer” genoemd en vereist een persoon die een op Lightning Network gebaseerd Saas-platform bouwt. Dit moet bedrijven innovatieve oplossingen bieden op het gebied van security en andere use-cases zoals online shoppen.

MicroStrategy is op zoek naar iemand met ervaring in het bouwen van softwareoplossingen die gebruikmaken van de blockchain van Bitcoin en het Lightning Network. Tegelijkertijd moet de ideale kandidaat ook ervaring hebben met het bouwen van of werken met andere DeFi-applicaties.

Michael Saylor en David Marcus

MicroStrategy mede-oprichter en voormalig CEO Michael Saylor staat bekend als een echte Bitcoin-maximalist. Hij nam op 2 augustus ontslag als CEO, maar blijft de uitvoerende voorzitter van het bedrijf.

‘Dit stelt ons in staat om onze twee bedrijfsstrategieën van het verwerven en houden van Bitcoin en het laten groeien van onze enterprise analytics-softwareactiviteiten beter na te streven.’

Ander recent nieuws over het Lightning Network komt van David Marcus, de man die ooit verantwoordelijk was voor het uitstippelen van de crypto- en metaversestrategie van Facebook. Hij is Lightspark gestart, en is net als MicroStrategy naarstig op zoek naar talent.

The post Beursgenoteerd bedrijf wil werken aan Lightning Network van Bitcoin appeared first on BLOX | Nieuws.