Niet iedereen is even enthousiast over de mogelijkheid van een Bitcoin ETF. Er zijn zelfs non-profit lobbygroepen die zich actief inzetten tegen zo’n soort financieel product. Better Markets is zo’n organisatie, zij hebben een brief naar de SEC gestuurd om af te zien van goedkeuring van een Bitcoin ETF.

Better Markets heeft als missie om strenge financiële regelgeving te bepleiten, en benadrukt de risico’s die een Bitcoin ETF zijn verbonden.

Brief aan de SEC

Dennis M. Kelleher, CEO en mede-oprichter van Better Markets, deelde in de brief zijn zorgen over de goedkeuring van een spot Bitcoin ETF. Hij benadrukte de potentiële risico’s die dit met zich meebrengt voor Amerikaanse investeerders en gepensioneerden.

Het argument van Kelleher draait om het speculatieve en volatiele karakter van Bitcoin, dat hij als ‘sociaal nutteloos’ beschouwt voor de financiële markt.

Een van de belangrijkste argumenten van Kelleher is de onvolwassenheid van de Bitcoin-markt, die volgens hem nog niet klaar is voor een ETF. Hij wijst op zaken als washtrading en de concentratie van Bitcoin-bezit onder een beperkt aantal eigenaren.

Bovendien stelt Kelleher dat de volatiliteit van Bitcoin een diskwalificerende factor is voor het aanbieden ervan aan investeerders. Hij uit zijn bezorgdheid dat de goedkeuring van spot Bitcoin ETF’s zou kunnen leiden tot een regelgevende fout met blijvende gevolgen.

Bitcoin ETF is historische fout

Kelleher schrijft:

‘De goedkeuring van spot bitcoin ETF’s zou een historische fout zijn die vrijwel zeker tot enorme schade voor beleggers zou leiden. De immense en niet-aflatende fraude en manipulatie op de bitcoin-markt betekent dat het goedkeuren van deze producten miljoenen Amerikaanse investeerders en gepensioneerden zou blootstellen aan de schade die de SEC wil voorkomen.’

Daarnaast wil hij niet dat een mogelijke goedkeuring een signaal is dat de cryptomarkt onder volledige goedkeuring van de overheid opereert:

‘Het zou er ongetwijfeld ook toe leiden dat de crypto-industrie zou beweren of impliceren dat hun producten nu zijn goedgekeurd door de Amerikaanse overheid. De crypto-industrie zal de Amerikanen vrijwel zeker overspoelen met marketingpropaganda die suggereert dat de actie van de SEC crypto legitimeerde, wat valse troost zou bieden aan particuliere beleggers. De SEC mag het financiële bloedbad dat zal volgen niet faciliteren als de crypto-industrie een financieel product dat weinig meer is dan een sociaal waardeloze gokchip, opnieuw zal verpakken, er een laagje legitimiteit aan zal toevoegen en op grote schaal zal verspreiden.’

Wat spreekt voor Better Markets? De organisatie heeft ooit een donatie van 1 miljoen dollar van FTX afgewezen, gezien als een directe tegenprestatie in ruil voor steun in een aanvraag bij de CFTC. Dit incident laat zien dat Better Markets in ieder geval standvastig is.

The post Better Markets stuurt brief om Bitcoin ETF tegen te houden appeared first on BLOX | Nieuws.