Om cryptocurrency en andere Web3 assets veilig op te slaan, komt een crypto wallet goed van pas. Ook kun je crypto wallets gebruiken om te traden op gedecentraliseerde exchanges (DEXs) en gebruikmaken van DeFi apps. Daarom kijken we in dit artikel naar de top 10 beste crypto wallets.

De Top 10 Beste Nederlandse Bitcoin Wallets

Ontdek de top crypto wallets: Een overzicht van de beste wallets voor het bewaren van Bitcoin en andere cryptocurrencies.  De top 10 beste Nederlandse Bitcoin wallets ziet er als volgt uit:

 1. Best Wallet – De top Bitcoin wallet app voor Nederlandse crypto investeerders die naadloos willen schakelen tussen verschillende Web3 toepassingen.
 2. eToro –  Een van de meest gebruiksvriendelijke en beste crypto wallets die je direct bij de eToro broker kan gebruiken om je crypto makkelijk te verkopen.
 3. OKX –  De beste Bitcoin wallet voor DeFi en NFTs van de OKX exchange die steeds meer mogelijkheden online brengt. 
 4. Trust Wallet – Een van de toonaangevende online Bitcoin wallet apps waarmee je crypto kunt kopen met een creditcard. 
 5. Metamask –  De beste crypto wallet voor op je internetbrowser met toegang tot Ethereum, Binance en meer blockchains.
 6. Crypto.com – Een van de beste Bitcoin wallet apps voor het kopen, traden en verdienen van cryptocurrency.
 7. Ledger Nano – Sla met deze beste hardware wallet crypto veilig op en bewaar het thuis in de kluis of op een andere veilige plek.
 8. Trezor – Uitstekende hardware wallet crypto storage voor institutionele investeerders die veiligheid hoog in het vaandel hebben staan.
 9. Coinbase – De crypto wallet van een van de meest bekende crypto exchanges ter wereld voor het gemakkelijk traden van crypto.
 10. Electrum – Sinds 2011 een van de beste Bitcoin wallet speciaal voor cold storage van jouw digitale goud.

 

Uitgebreide analyse top 10 beste crypto wallet van Nederland

Nu we een beknopt overzicht hebben gegeven van de beste crypto wallets, gaan we dieper in op elke wallet. Op deze manier kun je beoordelen welke crypto wallet het meest geschikt is voor de veilige opslag van jouw crypto’s. 

1. Best Wallet – De beste Bitcoin wallet app voor Nederlandse crypto investeerders

Best Wallet is een nieuwe ‘non-custodial crypto wallet’. Dit betekent dat het niet gebonden is aan een exchange of andere autoritaire partij en dat de wallet écht van jou is. Best Wallet biedt naast veilige opslag en gebruiksgemak, ook de mogelijkheid om te traden met de volgende extra features:

 • Marktinzichten en analyse
 • Vroege toegang tot de beste nieuwe crypto projecten
 • Gratis token swaps
 • Airdrops
 • Een eigen gedecentraliseerde exchange (DEX)

Features zoals gratis token swaps zijn beschikbaar voor investeerders die de utility token, BEST, in bezit hebben en staken. Hiermee krijg je naast gratis token swaps ook vroege toegang tot nieuwe crypto projecten en kom je in aanmerking voor airdrops van Best Wallet.

Hoewel Best Wallet extra features biedt, blijft het belangrijkste aspect van een crypto wallet dat je je assets veilig kunt opslaan.

Best Wallet is een crypto wallet app die je gratis kunt downloaden via de Google Play Store en App Store, maar binnenkort zal het ook een eigen browser extensie krijgen. Dit betekent dat je de wallet app zal kunnen gebruiken voor mobiel en desktop.

Best Wallet is ook bezig met het ontwikkelen van zijn eigen DEX, dit zal het mogelijk maken om met behulp van BEST tokens gratis token swaps uit te kunnen voeren. Zo kun je ook eenvoudig via je crypto wallet app traden.

beste crypto wallet nederland

Met Best Wallet kun je, net als crypto platforms zoals DEXTools, binnenkort de beste trending crypto, daily gainers en  opkomende cryptomunten vinden. Uiteraard is Best Wallet ook ideaal voor het veilig opslaan van je Bitcoin en populaire altcoins.

Voordelen van Best WalletNadelen van Best Wallet
De beste crypto wallet NederlandGeen browser extensie
Toegang tot unieke DeFi features
Airdrops

 

2. eToro – Een van de meest gebruiksvriendelijke crypto wallets

eToro is een van de beste crypto exchanges en heeft daarnaast ook zijn eigen wallet voor gebruikers. Hiermee kun je crypto die je op de exchange hebt gekocht, veilig opslaan in de eToro crypto wallet.

De crypto wallet van eToro is een ‘custodial wallet’. Dit betekent dat eToro je wallet beheert, maar jij bepaalt zelf wat er gebeurt met je cryptomunten. Hierdoor hoef je ook geen crypto wallet app of browser extensie te downloaden. Custodial wallets hebben ook het grote voordeel dat je niet gehackt kunt worden van buitenaf.

Een ander voordeel is dat je je winst direct kunt uitcashen in FIAT geld zoals dollars en euro’s, iets wat bij non-custodial wallets niet mogelijk is.

beste bitcoin wallet - etoro

Toch is er voor degenen die meer controle willen over hun crypto assets, ook een mobiele crypto wallet app van eToro. Deze crypto wallet maakt gebruik van een private key, die je kunt gebruiken om je wallet te herstellen als je je inloggegevens verliest.

eToro is een van de beste Bitcoin wallet apps voor Nederlandse investeerders die je op zowel mobiel als pc kunt gebruiken. Daarnaast is een account op eToro helemaal gratis en kun je traden in meer dan 120 cryptocurrencies. Denk hierbij aan Bitcoin, Ethereum, Dogecoin, Shiba Inu, Cardano, XRP, Solana en nog meer.

bitcoin wallet

Traden op eToro is ook voordelig: zo betaal je een tarief van slechts 1% op het verhandelen van cryptocurrency. Bovendien heeft eToro verscheidene trading tools waarmee zowel beginnende als ervaren traders het maximale uit crypto kunnen halen en er achter kunnen komen welke crypto gaat stijgen

Voordelen van eToroNadelen van eToro
Gereguleerd crypto platformGeen toegang tot DeFi features
Meer dan 120 crypto’s
Gebruiksvriendelijk

 

3. OKX – De beste Bitcoin wallet voor DeFi en NFTs

OKX is een van de beste crypto wallet apps voor degene die volledige controle wil over zijn eigen crypto en private keys. Je kunt OKX Wallet gebruiken via je mobiel als crypto wallet app, maar ook via je pc als browser extensie. 

OKX Wallet is compatibel met meer dan 30 blockchains en kan gebruikt worden voor het bewaren en verhandelen van duizenden cryptocurrencies.

Met de DeFi features van OKX Wallet, is het ook mogelijk om rente te verdienen op je crypto binnen je wallet. Dit kan in de vorm van staking, spaaraccounts en nog meer.

crypto wallet

OKX heeft ook zijn eigen marktplaats voor NFTs, waarmee je deze tokens kunt traden en opslaan in je crypto wallet. Via OKX kun je ook traden in meer dan 100 crypto trading pairs met tarieven van 0,1%. Je kunt crypto opwaarderen met credit card of met gebruik van e-wallets.

Voordelen van OKXNadelen van OKX
Meer dan 370 crypto’sTarieven kunnen ingewikkeld zijn
Tarieven van slechts 0,1%
Eigen NFT marktplaats

 

4. Trust Wallet – Een van de beste online Bitcoin wallet apps

Trust Wallet is een van de beste crypto wallet apps en is gemaakt door de grote crypto exchange Binance. Toch is Trust Wallet een aparte crypto wallet app, los van de exchange zelf. Dit betekent dat investeerders zelf controle hebben over hun private keys en crypto’s.

Trust Wallet is typisch een crypto wallet app, maar is kortgeleden ook gelanceerd als browser extensie. Dit maakt het mogelijk dat je  de crypto wallet zowel op mobiel als pc kunt gebruiken. Met Trust Wallet heb je toegang tot meer dan 65 blockchains en meer dan 4,5 miljoen crypto assets. Zo is Trust Wallet de beste crypto wallet van Nederland als je een divers portfolio wilt hebben.

top 10 crypto wallet - trust wallet

Je kunt Trust Wallet gebruiken bij verschillende gedecentraliseerde apps (dApps), zoals Pancakeswap en Uniswap. Hiermee kun je eenvoudig tokens van verschillende blockchains met elkaar swappen. Met sommige cryptomunten kun je via Trust Wallet rente verdienen, zoals BNB en Kava die een jaarlijks rentepercentage van zo’n 10% hebben.

Ook het opslaan van NFTs is in Trust Wallet erg eenvoudig en handig. Je kunt deze optie  in de NFT sectie van de crypto wallet app.

Voordelen van Trust WalletNadelen van Trust Wallet
Toegang tot meer dan 65 blockchainsCrypto kopen bij providers is tot 5% duurder
Toegang tot DeFi features
Verdien rente op je crypto

5. Metamask –  De beste crypto wallet voor op je internetbrowser

Metamask is een van de meest populaire crypto wallets die gebruikt kan worden op pc, maar ook op Android en iOS. Metamask is volledig gratis te gebruiken en de enige tarieven die je betaalt zijn afhankelijk van de blockchain die je in gebruik hebt.

metamask crypto wallet

Vooral voor beginnende investeerders is Metamask ideaal, het is eenvoudig om je eigen veilige wallet aan te maken. Daarnaast kun je bij Metamask via externe providers crypto kopen met creditcard. 

Metamask is standaard alleen verbonden met het netwerk van Ethereum. Je hebt uiteraard  wel de optie om andere blockchains toe te voegen aan je crypto wallet. Met Metamask kun je ook vele DeFi apps gebruiken, zoals AAVE, Uniswap, OpenSea en nog meer. Daarnaast wordt het vaak ook gebruikt om te investeren in crypto presales.

Voordelen van MetamaskNadelen van Metamask
Een van de meest gebruiksvriendelijke crypto walletsAndere blockchains dan Ethereum dien je zelf toe te voegen
Verkrijgbaar via pc en mobiel
Toegang tot verschillende DeFi apps

6. Crypto.com – Een van de beste Bitcoin wallet apps voor het kopen, traden en verdienen van cryptocurrency

De crypto wallet van Crypto.com heeft vele indrukwekkende features, naast het veilig opslaan en traden van crypto en NFT’s. Met de Crypto.com wallet kun je op meer dan 25 tokens rente verdienen, zoals verschillende stablecoins, ATOM, VVS en CRO. Het is ook mogelijk extra te verdienen door gebruik te maken van DeFi apps.

Met de handige wallet van Crypto.com kun je in de app meer dan 1000 tokens swappen. De crypto wallet app is te downloaden via de app stores voor Android en iOS of als browser extensie op je pc.

crypto.com bitcoin wallet

Bij de Crypto.com wallet heb je de keuze om gebruik te maken van verschillende blockchains, van Ethereum en BNB tot Solana en Cosmos. De crypto wallet is van jou, dus jij bent verantwoordelijk voor jouw eigen private keys.

Crypto.com is ook een crypto exchange, waarbij je kunt traden met tarieven zo laag als 0,075%, waardoor de exchange meer dan 80 miljoen actieve gebruikers heeft.

Voordelen van Crypto.comNadelen van Crypto.com
Meer dan 1.000 crypto’sHoge tarieven op stortingen
Verdien geld met crypto
Verkrijgbaar via mobiel en pc

7. Ledger Nano – Sla met deze beste hardware wallet crypto veilig op

Als je voor de lange termijn investeert, is een offline crypto wallet misschien een betere optie. Je kunt met een hardware wallet crypto veilig opslaan zonder dat iemand hier bij kan. Alleen de persoon die de fysieke wallet in bezit heeft, heeft toegang tot de wallet. Dus als je een Ledger Nano koopt, heb jij volledige controle over de wallet.

Ledger staat bekend om het leveren van de beste hardware wallet crypto apparaten, die vrijwel immuun zijn tegen hackers. Om tokens van of naar je Ledger te verplaatsen, moet je een PIN-code invoeren en natuurlijk heb je de hardware wallet zelf nodig.  Hierdoor kan niemand die jouw wallet steelt, toegang krijgen tot jouw crypto assets zonder deze PIN-code. 

ledger nano hardware crypto wallet

De Ledger Nano biedt toegang tot meer dan 5500 cryptomunten op verschillende blockchains. Via de crypto wallet app kun je crypto kopen, verkopen en traden. Ook kun je gebruikmaken van DeFi apps.

Omdat een hardware crypto wallet fysiek is, kun je deze niet gratis gebruiken. De aanschafkosten van een hardware wallet liggen ongeveer tussen de 75 en 150 euro. Voor extra veiligheid, is het aangeraden om Ledger crypto wallets direct via de website te kopen.

Voordelen van de Ledger NanoNadelen van de Ledger Nano
Een van de veiligere beste Bitcoin walletsNiet aan te raden voor trading
Meer dan 5.500 crypto’s
Uitstekend voor langetermijn investeerders

8. Trezor – Uitstekende hardware wallet crypto storage voor institutionele investeerders

Een andere uitstekende offline crypto wallet is een Trezor wallet, een goed alternatief voor de Ledger Nano. Een Trezor wallet werkt op veel vlakken hetzelfde als een Ledger Nano. Je kunt beide wallets gebruiken voor offline crypto opslag en je hebt een PIN nodig voor extra veiligheid.

Ook Trezor ondersteunt meerdere blockchains en duizenden verschillende cryptomunten. Maar via Trezor kun je niet direct crypto kopen, hiervoor moet je Trezor verbinden met Invity Exchange. 

trezor wallet voor crypto

Trezor heeft momenteel wallets in twee modellen:  Model One voor € 69 en Model T voor € 219. Model One wordt het meest verkocht, waarschijnlijk omdat je dan al voor € 69 een goede offline crypto wallet hebt . Je kunt een van deze modellen het beste direct kopen via de website.

Voordelen van TrezorNadelen van Trezor
Een van de veiligere beste Bitcoin walletsNiet aan te raden voor trading
Toegang tot duizenden crypto’sGeen mobiele app
Uitstekend voor langetermijn investeerders

9. Coinbase – Een van de veiligste beste crypto wallet apps

Coinbase is een grote crypto exchange, die onder veel crypto investeerders bekend staat door zijn hoge tarieven op trades. Los hiervan is Coinbase wel een van de meest gebruiksvriendelijke crypto exchanges, dus ideaal voor beginnende investeerders.

Hetzelfde geldt voor de Coinbase crypto wallet: het is een van de meest gebruiksvriendelijke en veiligste online bitcoin wallets die je kunt gebruiken. Coinbase Wallet is een custodial wallet, dit betekent dat Coinbase de veiligheid van je wallet beheert. Deze wallet wordt beschermd met 2FA (Two Factor Authentication), IP-adres en kan alleen gebruikt worden via apparaten die jij hebt goedgekeurd.

Coinbase is een gereguleerd crypto bedrijf dat 98% van alle crypto assets offline bewaart, dus de kans dat je crypto assets gestolen worden zijn minimaal.

coinbase veilige crypto wallet

Net als bij de exchange van Coinbase, kun je met de Coinbase crypto wallet app eenvoudig traden in crypto. Maar zoals eerder benoemd, heeft Coinbase wel redelijk hoge tarieven van 1,5% voor het verhandelen van crypto assets.

Coinbase heeft voor de ervaren crypto investeerders ook een eigen DeFi wallet die los staat van de exchange zelf.

Voordelen van CoinbaseNadelen van Coinbase
Een van de veiligste crypto exchangesHoge tarieven op transacties
Gebruiksvriendelijke crypto walletID nodig voor gebruik
Meer dan 100 crypto’s

10. Electrum – De Beste Bitcoin wallet speciaal voor Bitcoin

Als laatste hebben we Electrum, een van de oudste Bitcoin wallets uit het jaar 2011. Deze crypto wallet is dan ook exclusief voor het opslaan en handelen in Bitcoin. De app kan gebruikt worden via mobiel (alleen Android)  of via je pc als browser extensie. Je kunt de app dus helaas niet gebruiken op iOS apparaten.

Electrum is een non-custodial wallet, wat betekent dat jij zelf je private keys beheert. Deze private keys worden versleuteld op je eigen apparaat. Electrum geeft je ook een herstelzin, in het Engels ‘recovery phrase’ genoemd, waarmee je je wallet kunt terughalen. 

bitcoin wallet van electrum

Een unieke feature van Electrum is dat je de mogelijkheid hebt om een watch-only wallet aan te maken. Hiermee blijven je private keys te allen tijde offline. Met de multi-sig feature, zijn jouw transacties extra veilig omdat ze door meerdere wallets moeten worden goedgekeurd.

Hoewel Electrum een oude Bitcoin wallet is, is het nog steeds een uitstekende keuze voor het bewaren en handelen in Bitcoin.

Voordelen van ElectrumNadelen van Electrum
Betrouwbare Bitcoin wallet uit 2011Niet beschikbaar voor iOS
Private Keys zijn van jouAlleen te gebruiken als Bitcoin wallet
Extra beveiliging met multi-sig functie

Wat is een Bitcoin wallet?

In de gewone wereld handelen we vandaag de dag typisch met geld, zoals euro’s en dollars. Dit geld laten we op de bank staan (of verstoppen we het onder het matras). Cryptocurrency wordt opgeslagen in crypto wallets. Deze wallets kun je gebruiken op verschillende apparaten, mits je toegang hebt tot de private keys en/of recovery phrase.

Je kunt ook in een hardware wallet crypto opslaan, waardoor je je cryptocurrency offline bewaart en veilig bent tegen hackers. Je kunt ook kiezen uit custodian of non-custodian Bitcoin wallets. Bij custodian wallets worden private keys beheerd door een andere partij en bij non-custodian wallets beheer jij die zelf.

Een van de beste crypto wallets die jij zelf kunt beheren is de Best Wallet, die je toegang geeft tot vele aantrekkelijke DeFi features en een eigen DEX. Voor een custodian wallet is eToro een erg aantrekkelijke optie. Zo hoef jij je geen zorgen te maken over het bewaren van je private keys.

Welke wallet het beste bij jou past, hangt af van je specifieke behoeften. De belangrijkste functie van een Bitcoin wallet is natuurlijk het veilig opslaan van je crypto assets.

Hoe een crypto wallet precies werkt leggen we in de volgende paragraaf uit.

Hoe werkt een crypto wallet?

Terwijl je geld kunt opslaan bij een bank, kun je crypto opslaan in een crypto wallet. Het verschil is dat een crypto wallet gedecentraliseerd kan zijn. Dit betekent dat een centrale partij geen macht heeft over jouw crypto. Daarnaast krijg je ook mogelijkheden zoals staking om geld te verdienen met je crypto.

Met crypto wallets kun je crypto versturen en ontvangen van en naar andere crypto wallets. Je verstuurt crypto naar een adres die je als gebruiker kunt kopiëren vanuit je crypto wallet app. 

hoe werkt een crypto wallet

 

Crypto wallet adressen

Met een crypto wallet adres, kunnen andere crypto gebruikers crypto versturen naar jouw wallet. Voor elke blockchain die je gebruikt heb je een uniek adres.  Een Bitcoin adres kan er zo uit zien: 34xp4vRoCGJym3xR7yCVPFHoCNxv4Twseo. Maar een Ethereum adres ziet er compleet anders uit: 0x00000000219ab540356cbb839cbe05303d7705fa.

Je kunt Bitcoin alleen versturen naar een Bitcoin adres en Ethereum of andere ERC-20 tokens, alleen versturen naar een Ethereum adres. Hetzelfde geldt voor andere blockchains.

Omdat crypto van nature erg transparant is, kun je de bovenstaande crypto adressen online opzoeken, zien hoeveel crypto het adres heeft en alle voltooide transacties volgen. Dit is iets wat je nooit zou kunnen doen met een bankrekening van een onbekend persoon. Daarom is het des te belangrijker om je crypto wallet goed te beveiligen.

Crypto wallets met private keys

Een manier om je crypto wallet te beveiligen is met private keys, deze kun je als het ware vergelijken met het wachtwoord bij het account van je bank. Je zou dit wachtwoord nooit met een vreemde delen, hetzelfde geldt ook voor je private keys.

Als een andere persoon toegang heeft tot deze informatie, kunnen ze transacties doen via jouw account of in dit geval, je crypto wallet. Het belangrijkste verschil met crypto is dat transacties onomkeerbaar zijn zodra ze zijn voltooid. Zelfs de wallet provider heeft hier geen invloed op, aangezien dit inherent is aan de werking van de blockchain. 

Private keys zijn lange stukken tekst en kunnen wel 64 tekens lang zijn, zoals bij Bitcoin private keys. Maar een modernere en betere manier om je Bitcoin wallet te beveiligen is met een recovery phrase.

Bitcoin wallets met recovery phrases

Een recovery phrase (herstelzin) is een wachtwoord, dat bestaat uit meerdere woorden. Om je crypto wallet te herstellen of te gebruiken op een ander apparaat, dien je deze woorden in goede volgorde in te vullen. 

Recovery phrases zijn typisch 12 woorden of langer, waardoor je deze niet zomaar kunt raden. Het is dan ook erg belangrijk om deze ergens veilig op te slaan, zoals op een stuk papier, een kladblok of een schrift. Wanneer je deze ergens online opslaat, kunnen hackers er in theorie toegang toe krijgen.

De recovery phrase wordt alleen gebruikt bij het herstellen van een wallet, het inloggen bij je wallet is aanzienlijk eenvoudiger. Dit kun je doen met een PIN, wachtwoord of bijvoorbeeld een vingerafdruk. Deze opties verschillen  per wallet provider.

De voordelen van een crypto wallet

Als beginnende crypto trader, is het niet onverstandig om op exchanges te blijven, maar als je meer uit crypto wilt halen, is het handig om een crypto wallet aan te schaffen. Je kunt crypto veilig opslaan, versturen en ontvangen, maar ook toegang krijgen tot handige Web3 apps waarmee je bijvoorbeeld extra geld kunt verdienen.

Opslag van cryptocurrency

Een van de belangrijkste redenen voor het hebben van een Bitcoin wallet is om veilig je crypto op te kunnen slaan. De instorting van onder andere de FTX exchange in november 2022, heeft ons laten zien dat je crypto niet per se veilig is bij een gecentraliseerde exchange. 

Daarom zijn vooral non-custodial wallets erg populair geworden, wallets die los staan van exchanges en partijen die voor jou de private keys beheren.

Ontvangen en versturen van cryptocurrency

Een ander belangrijk voordeel van een crypto wallet is de mogelijkheid om crypto te versturen en ontvangen. Terwijl je op gecentraliseerde exchanges toegang hebt tot een beperkt aantal crypto assets, kun je via je crypto wallet bijna elke cryptomunt kopen en verkopen.

Omdat je met je crypto wallet tokens kunt swappen via gedecentraliseerde exchanges, kun je ook investeren in de nieuwste cryptomunten en heb je meer mogelijkheden.

Toegang tot verschillende apps en features

Naast gedecentraliseerde exchanges, heb je toegang tot verschillende DeFi applicaties, waarmee je bijvoorbeeld tokens kunt staken en op andere manieren geld kunt verdienen met crypto.

Zo kun je ook investeren in NFTs, in aanmerking komen voor airdrops en vroeg investeren in opkomende crypto projecten. Hiervoor dien je je crypto wallet te verbinden met de desbetreffende applicaties. 

Kun je het beste crypto wallet apps gebruiken of hardware wallets?

Afhankelijk van jouw voorkeur, kan het lastig zijn om te kiezen uit een online Bitcoin wallet of een offline crypto wallet. Daarom kijken we nu naar de grote verschillen tussen deze twee opties.

Hardware wallets crypto storage

Hardware wallets zijn de veiligste keuze als het gaat om crypto wallets. Dit is omdat het offline crypto wallets zijn en daardoor niet bereikbaar door hackers. 

Je crypto wordt opgeslagen in een apparaat, bijvoorbeeld een Ledger Nano of een Trezor die we eerder hebben besproken. In tegenstelling tot software wallets, vereist dit een eenmalige betaling.

hardware crypto wallet

Wanneer je deze crypto wallet hebt gekocht, kies je een PIN waarmee je in kunt loggen op je apparaat. Deze PIN voer je ook in  wanneer je crypto verstuurt naar een ander adres.

Nadat je je PIN hebt ingesteld, ontvang je een recovery phrase. Het is het beste om deze op papier te schrijven en veilig te bewaren. Als je deze recovery phrase online opslaat, loop je het risico dat deze gestolen kan worden. Met de recovery phrase kun je je wallet herstellen in het geval dat je het apparaat verliest of als het kapot gaat.

Hoewel hardware wallets erg veilig zijn, hebben ze als grote nadeel dat ze minder makkelijk  in gebruik zijn. Daarom zijn ze meer geschikt voor investeren op lange termijn en minder geschikt voor trading. 

De beste hardware wallet crypto opties zijn de Ledger Nano en de wallets van Trezor. Een offline crypto wallet is aan te raden voor mensen die veel geld in crypto hebben zitten.

Crypto wallet apps

Online crypto wallets zijn een aantrekkelijke optie voor investeerders die gebruiksgemak willen hebben. Hoewel ze minder veilig zijn dan offline crypto wallets, komt het nauwelijks voor dat deze gehackt worden. Wanneer er sprake is van een hack, gebeurt dit meestal doordat investeerders hun recovery phrase hebben gedeeld.  Hou dus de recovery phrase voor jezelf. 

De beste crypto wallet apps zijn beveiligd met een recovery phrase, pincode en soms ook met 2FA en biometrische scans (vingerafdruk).

Software wallets kunnen worden gedownload als app via de App Store of Google Play Store, maar ook als browser extensie op bijvoorbeeld Google Chrome, Mozilla Firefox en Brave Browser.

 

Hoe kies je de beste Bitcoin wallet?

Het kiezen van de beste crypto wallet voor jou kan een lastig proces zijn, daarom kijken we naar een aantal belangrijke factoren om te overwegen.

Type crypto wallet

Je hebt keuze uit verschillende type wallets, waaronder:

 • Mobiele wallet apps: eenvoudig via je mobiel te gebruiken
 • Desktop wallets: ideaal voor mensen die vaak achter hun eigen pc zitten
 • Web wallets: wallets gekoppeld aan een exchange of vergelijkbaar platform
 • Hardware wallets: minder handig in gebruik, extra veilig tegen hackers

Software crypto wallets zijn typisch de beste keuze als je actief bent in traden en niet heel veel geld in crypto hebt zitten. Hardware wallets zijn beter als je op lange termijn investeert en veel geld in crypto hebt zitten.

Veiligheid van Bitcoin wallet

Zowel online als offline crypto wallets hebben meerdere manieren om investeerders te beschermen. Toch is de veiligste optie een hardware wallet, omdat deze offline is en daardoor niet bereikt kan worden door hackers.

Maar een software wallet is ook relatief veilig mits je je privégegevens goed bewaart en niet deelt met anderen. Als je niet veel geld in crypto hebt zitten, is het risico om gehackt te worden ook erg klein.

Gebruiksgemak van de crypto wallet

Als je actief bent in het traden met crypto of het gebruiken van DeFi apps, kan gebruiksgemak erg belangrijk zijn. Dit is iets waarin software wallets beter zijn dan hardware wallets.

Als je graag wilt traden op gecentraliseerde exchanges, dan zijn web wallets zoals die van eToro erg handig. Wanneer je los van deze exchanges gebruik wilt maken van DeFi apps en features, is een non-custodial wallet zoals Best Wallet een uitstekende optie.

Hoe installeer je een Bitcoin wallet – De beste crypto wallet installeren in 4 stappen

We hopen dat je een beeld hebt gekregen van welke crypto wallet het beste bij jou past. Nu laten we je in een aantal stappen zien hoe je een crypto wallet downloadt, installeert en instelt. Als voorbeeld hiervoor gebruiken we Best Wallet, maar dit proces zal met andere apps vergelijkbaar zijn.

1. Download en installeer Best Wallet in de Google Play Store of App Store

Op het moment van schrijven, is Best Wallet als app alleen beschikbaar op mobiel. Je kunt de crypto wallet aanmaken door naar Google Play (Android) of de App Store (iOS) te gaan. Vandaar uit kun je de app installeren.

stappenplan crypto wallet aanmaken

Een crypto wallet als desktop extensie downloaden is mogelijk door naar de website van de wallet te gaan en daar de stappen te volgen. Een web wallet, zoals die van eToro, kun je aanmaken via de exchange zelf.

2. Open de app en maak een account aan voor Best Wallet

Nadat je de wallet hebt geïnstalleerd, open je de app en volg je de stappen die je krijgt. In het geval van Best Wallet, voer je een e-mailadres in  om het te verifiëren. Vervolgens krijg je  een recovery phrase van Best Wallet. Je kunt ook 2FA instellen voor extra veiligheid.

best wallet beveiliging

3. Bewaar je recovery phrase

Wanneer je je recovery phrase krijgt, is het belangrijk deze goed te bewaren. We raden aan deze ergens fysiek op te schrijven, zodat je deze offline kunt bewaren. Uiteraard is het dan ook belangrijk dat je deze niet kwijtraakt – berg het dus goed op voor wanneer je deze nodig hebt.

crypto wallet backup zin

Met een recovery phrase kun je je wallet herstellen of gebruiken op een ander apparaat.

4. Koop, trade en sla je crypto veilig op

Nadat je een crypto wallet hebt aangemaakt en ingesteld, kun je beginnen met cryptocurrency kopen, verzenden of ontvangen.

crypto wallet instellen

Je kunt crypto bijvoorbeeld kopen bij een gecentraliseerde exchange, zoals eToro en vervolgens versturen naar je crypto wallet adres. Onthoudt dat als je bijvoorbeeld Ethereum wilt versturen, je dit naar een ETH adres moet doen en Bitcoin naar een BTC adres, etc.

 

Conclusie – Beste crypto wallet van Nederland

We hebben naar veel verschillende opties gekeken voor crypto wallets. Best Wallet is de beste crypto wallet van Nederland, maar gebaseerd op jouw persoonlijke voorkeuren, kunnen andere wallets ook erg aantrekkelijk zijn.

Door te kijken naar factoren zoals gebruiksvriendelijkheid, veiligheid en toegang tot DeFi, kun je kiezen uit de beste Bitcoin wallet voor jou.

Op het gebied van gebruiksvriendelijkheid en gemak, winnen software wallets, maar als je veel geld in crypto hebt zitten en investeert op lange termijn, kunnen hardware wallets een betere keuze zijn.

 

Veelgestelde vragen over beste Bitcoin wallet Nederland

Wat is een crypto wallet?

Hoe maak ik een Bitcoin wallet aan?

Hoe kan ik een Bitcoin wallet aanmaken zonder ID?

Wat is de beste crypto wallet app?


The post Beste Crypto Wallet van Nederland appeared first on Bitcoinmagazine.nl.