Amsterdam is voor heel eventjes de bitcoin hoofdstad van de wereld. Bitcoiners vanuit de hele wereld komen 12, 13 en 14 oktober naar Nederland om hier te spreken over de meest bekende cryptocurrency ter wereld. Deze keer spreken wij de gebroeders Bert en Peter Slagter, bekend van het boek ‘Ons Geld Is Stuk’ en ‘LekkerCryptisch’. Zij praten onder andere over regulering en inclusiviteit in het Bitcoinlandschap.

Het is goed dat er regels komen

“Dat er regulering komt, wisten we van tevoren, maar dat is ook nodig. Er zijn een hoop negatieve bijwerkingen van zo’n nieuwe technologie als crypto. Die bijwerkingen zijn bijvoorbeeld fraude, oplichting en scammers”, zo vertelt Peter Slagter.

“Je hebt ook mensen die overmoedig de cryptomarkt induiken zonder dat zij zich hierin hebben verdiept, en dan allerlei shitcoins kopen, en dan een hoop geld verliezen. Als je jong of rijk bent, kan je denken ‘dat risico kan je nemen’, maar ook kwetsbare mensen doen dat.”

“Er zijn een hoop vraagstukken in de markt waar niet per sé een oplossing voor is. Dan is het verstandig dat een overheid zegt: hier gaan we regels voor opstellen.”

‘Bitcoin is for everyone’

Het is volgens de broers nodig dat er regels komen, maar die mogen de technologie niet vernietigen. “Men probeert niet bewust de geest terug de fles in de duwen, maar door gebrek aan kennis over Bitcoin komen er regels die er niet bij passen”, zo legt Bert Slagter uit.

Evenementen als Bitcoin Amsterdam kunnen er aan bijdragen dat mensen anders gaan denken over de munt. In de rest van het interview leggen de broers wel uit dat daarvoor nodig is dat Bitcoin geen ‘elite’-clubje moet worden, want “Bitcoin is for everyone”.

Wil je meer zien van Bitcoin Amsterdam? 

Het mediateam van BLOX zal alle dagen van Bitcoin Amsterdam aanwezig zijn om verslag te doen van het laatste nieuws. Er komen veel grote sprekers naar dit evenement, en op deze nieuwssite – in combinatie met onze socials en het YouTube kanaal – kan je de laatste uitspraken en ontwikkelingen volgen. 

De laatste quotes van de belangrijkste bitcoiners kan je vinden op ons Twitter account en onze Instagram pagina. Hier zullen wij live verslag doen van de laatste opmerkingen. Een uitgebreidere toelichting van interviews en sprekers zal volgen via deze nieuwssite. Daarnaast zal onze video-expert Axel interviews afnemen die te vinden zijn op het YouTube kanaal van BLOX.

The post Bert en Peter Slagter op Bitcoin Amsterdam: ‘regels voor Bitcoin zijn goed’ appeared first on BLOX | Nieuws.