Robert Kiyosaki, de auteur van het beroemde boek Rich Dad Poor Dad, ziet Bitcoin als een verzekering tegen corruptie. Verder maakt de investeringslegende zich gigantische zorgen over een aanstaande recessie, die bijna onvermijdelijk lijkt vanwege de agressieve renteverhoging van de Federal Reserve in een poging om de inflatie te beteugelen. Kiyosaki spreekt van een “harde landing, een hoge mate van corruptie en incompetentie” als hij het over de Verenigde Staten heeft.

Zoals altijd noemt hij goud, zilver en Bitcoin als de ultieme verzekeringsinstrumenten tegen deze problemen.

Niet de eerste keer

Deze tweet van 18 mei is zeker niet de eerste keer dat Kiyosaki uithaalt naar de Amerikaanse autoriteiten. Door de jaren heen is duidelijk geworden dat de beroemde auteur geen hoge pet opheeft van de mensen die de touwtjes in handen hebben in de Verenigde Staten. Zo noemde hij de Amerikaanse dollar in het verleden weleens “toiletpapier” en “nepgeld” dat uiteindelijk tot het einde van het Amerikaanse imperium zou leiden.

Daarbij waarschuwt hij al langer over het vernietigende effect van stijgende structurele inflatie, stijgende oliekosten en de push van overheden naar een groener energiebeleid. Ook gelooft Kiyosaki dat de Amerikaanse middenklasse door het overheidsbeleid weleens kan verdwijnen, wat meestal niet goed is voor een samenleving.

Alles bij elkaar is het duidelijk dat hij weinig vertrouwen heeft in de toekomst en bestempeld kan worden als een echte doemdenker.

Recessie in aantocht?

Dat Kiyosaki een recessie verwacht is op basis van de huidige macro-economische omstandigheden geen verrassing. De Federal Reserve verhoogde in een tijdsbestek van slechts 14 maanden de rente van praktisch nul naar de huidige range van 5,00 – 5,25 procent. In de onderstaande grafiek zien we dat een serie van renteverhogingen in het verleden vaak in een recessie resulteerde.

Iedere keer dat de Federal Reserve begon aan een campagne van renteverhogingen, liet een recessie (grijze vlakken in de grafiek) niet lang op zich wachten. Officieel is er op dit moment nog geen sprake van een recessie, maar de meeste economen zijn het erover eens dat deze niet lang meer op zich laat wachten.

De problemen binnen de bankensector laten al zien dat in ieder geval een deel van de economie niet kan dealen met de agressieve renteverhogingen van de Federal Reserve. Op basis van deze grafiek en dus met name op basis van de geschiedenis, kan Kiyosaki zomaar eens gelijk krijgen met zijn voorspellingen.

The post Beroemde auteur noemt Bitcoin een verzekering tegen corruptie appeared first on BLOX | Nieuws.