De angst rondom de aandelen van bitcoin miners is op een hoogtepunt gekomen nu de volgende halving aanstaande is. Volgens de analisten van Bernstein moeten investeerders nu bitcoin miners als Riot Platforms (RIOT) en CleanSpark (CLSK) kopen, omdat de markt die bedrijven zal belonen voor hun superieure strategie en uitvoering daarvan.

Miners blijven achter op bitcoin

Het valt de analisten van Bernstein op dat de aandelen van miners momenteel achterlopen op de bitcoin koers. In ieder geval als het over 2024 gaat. Dat heeft waarschijnlijk alles te maken met de zorgen over de winstgevendheid van miners, die na de halving met 50 procent daalt.

De vierjaarlijkse halving zorgt er immers voor dat de blokbeloning voor miners voor het produceren van een blok halveert. Daarmee halveert ook de inflatie van bitcoin en in het verleden is dat altijd bullish geweest voor de digitale munt.

Op de korte termijn moeten de miners vaak dealen met een omzetdaling, maar op de lange termijn zagen we tot nu toe altijd dat de koers op weg ging naar nieuwe hoogtepunten.

Zo werden de miners in het verleden steeds ruimschoot gecompenseerd voor het omzetverlies aan het begin van de nieuwe halving-cyclus.

Bijzondere cyclus voor bitcoin

Historisch gezien presteert bitcoin vooral goed in de maanden na de halving, maar tijdens deze cyclus bereikte het voor het eerst in de geschiedenis een nieuw koersrecord voor deze bijzondere gebeurtenis.

Op dit moment zit de bitcoin koers wat in de problemen. Na de all-time high van 73.800 dollar viel de koers gisteren zelfs even onder de 60.000 dollar.

Bij Bernstein maken ze zich echter geen zorgen over de langere termijn en verwachten ze dat de bullmarkt gewoon een vervolg krijgt binnenkort.

Veel grote partijen binnen de financiële wereld moeten volgens Bernstein de Spot Bitcoin ETFs nog op hun platforms introduceren, waardoor de vraag naar de digitale munt in de nabije toekomst weer zal toenemen. Uiteindelijk zet Bernstein in op een bitcoin koers van 150.000 dollar voor deze cyclus.


The post Bernstein: ‘Koop aandelen bitcoin miners in aanloop naar de halving’ appeared first on Bitcoinmagazine.nl.