Berachain, een Layer 1 blockchain, heeft 100 miljoen dollar binnengehaald in een Serie B-financiering, waardoor hun totale financiering over twee rondes is gestegen naar 142 miljoen. Deze Series B-financiering werd geleid door Framework Ventures en investeringsbeheerplatform Brevan Howard Digital.

De Serie B-financiering stuwt Berachain naar een nieuwe fase van groei en innovatie. Dankzij deze toestroom van kapitaal is het bedrijf klaar om zijn expansie in strategische markten, zoals Hong Kong, Singapore, Latijns-Amerika en Afrika, te versnellen.

De reis van Berachain begon als een NFT-project dat bekend stond als Bit Bears, en is uitgegroeid tot een volwaardige L1 blockchain met meer dan 1 miljoen volgers op X. Bovendien zag Berachain meer dan 300.000 gebruikers in de eerste 48 uur na de lancering, en meer dan 100 miljoen transacties op hun lopende testnetfase. Deze cijfers benadrukken de populariteit en het potentieel van het platform om een van de meest veelbelovende projecten van 2024 te worden. 

Het innovatieve consensusmechanisme proof-of-liquidity vormt de kern van het succes van Berachain. Dit mechanisme garandeert robuuste verificaties van activa on-chain en verhoogt de veiligheid. Bovendien is Berachain gebouwd op Cosmos-technologie en is het compatibel met de Ethereum Virtual Machine (EVM). 

Hierdoor biedt Berachain ontwikkelaars een veelzijdig en interoperabel platform om decentralized applications (dApps) met verbeterde schaalbaarheid en functionaliteit te bouwen. Deze combinatie van interoperabiliteit, verbeterde beveiliging en modulaire architectuur maakt Berachain tot een project om in de gaten te houden. 

Terwijl Berachain naar de lancering van zijn mainnet toewerkt, blijft het zich richten op innovatie en het aanmoedigen van adoptie binnen de cryptogemeenschap. Dankzij de $ 142 miljoen aan financiering en een waardering van $ 420 miljoen is Berachain goed uitgerust om zichzelf te vestigen als een topmacht in de cryptoruimte.


The post Berachain ontvangt 100 miljoen financiering in Serie B-ronde appeared first on Bitcoinmagazine.nl.