Het wordt een drukke week voor Cardano want donderdag staat er een grote update op de planning. Op 22 september wordt hard fork Vasil uitgevoerd.

Nog maar 25% over van Cardano koers

Nu de storm rond de Merge van Ethereum is gaan liggen, is het tijd voor Cardano om het nieuws te domineren. De koers van ADA, de crypto van Cardano, heeft een slecht jaar achter de rug. De grafiek hieronder laat zien dat de waarde is gezakt van 2 euro naar het huidige 0,49 euro.

De koers van Cardano van vandaag is dus 0,49 euro met een 24-uurs handelsvolume van 392 miljard euro. De ADA-prijs is de afgelopen 24 uur met 1.8% gestegen. Er zijn 34 miljard ADA-munten in omloop op een totale voorraad van 45 miljard.

Grootste en beste Cardano hard fork tot nu toe

Het hele Cardano-project valt en staat met de ontwikkelaars van Input Output (en de marketingskills van voorman Charles Hoskinson).

Volgens ontwikkelaar Input Output is Vasil het wachten waard, want het gaat om de “grootste en beste hard fork tot nu toe”. De nieuwe update zorgt voor een hogere doorvoercapaciteit, verbeterde uitvoering van scripts voor ontwikkelaars en lagere kosten. Eén van de meest interessante updates is de implementatie van ‘diffusion pipelining’. Dit zou de schaalbaarheid van decentrale applicaties vergroten.

Veel ontwikkelingen deze week voor Cardano

De ontwikkelaars hebben de laatste ontwikkelingen op Twitter gedeeld.

In de laatste aankondiging bereikten de totale transacties op het Cardano-netwerk 50 miljoen. Een vergelijkbare toename deed zich ook voor bij een aantal native tokens.

Volgens Input Output heeft het Marlowe-team de Plutus-nodes van Marlowe getest in een neptestomgeving. Ze implementeerden ook een algoritme voor het selecteren van coins en het balanceren van transacties voor Marlowe.

Daarnaast heeft het Daedalus-team de nieuwe Trezor-firmware getest. De meest opvallende verandering is dat de pre-productie-omgeving op 19 september hardforkt, voorafgaand aan de echte hardfork op het mainnet op 22 september.

Kan koers ADA stijgen?

In de grafiek hieronder een aantal interessante statistieken. De groene lijn kan je negeren, dat is de koers en die hebben we al besproken. De data komt van Santiment.

Zo is de ontwikkelingsactiviteit van ADA de afgelopen maand constant gestegen. ADA’s 30 dagen Market Value Realized Value (MVRV) Ratio zag ook een stijging. In theorie kan dit leiden tot een hogere koers voor Cardano.

Ook is de sociale dominantie van ADA de afgelopen week ook toegenomen. Dit duidt op een toegenomen interesse van investeerders en crypto-enthousiastelingen in Cardano.

Meer adressen met grote hoeveelheden ADA

In aanloop naar de Vasil hard fork hebben een aantal partijen de afgelopen drie maanden meer ADA aan hun voorraad toegevoegd. Het aantal adressen met 10.000 tot 100.000 ADA-munten is de afgelopen 90 dagen met 7% gestegen.

Ook is de index voor ADA-adressen met 100.000 tot 1.000.000 ADA-munten in dezelfde periode met 2% gestegen. De grotere walvissen die 1.000.000 en meer ADA bevatten, kijken er anders tegenaan. Zij hebben hun posities juist geleidelijk afgebouwd.

De Vasil hard fork is vernoemd naar de Bulgaarse wiskundige Vasil Dabov, een prominente Cardano-ambassadeur die onlangs is overleden. Vasil brengt upgrades voor de netwerkcapaciteit en Plutus. Dit is de programmeertaal voor de smart contracts waar alle dapps van Cardano gebruik van maken.

The post Belangrijke week voor Cardano, donderdag Vasil hard fork appeared first on BLOX | Nieuws.