Volgens verschillende media is de bekende crypto influencer Ben Armstrong, beter bekend als “BitBoy”, gearresteerd tijdens een livestream buiten de residentie van een vroegere zakenpartner, Carlos Diaz. Dit incident heeft voor veel opscudding gezorgd in de crypto-gemeenschap.

Arrestatie

De controversiële livestream van Armstrong begon met een aankondiging via X waarin hij vermeldde dat hij “live zou gaan vanaf een zeer speciale locatie.” Kort daarna begon de livestream met Armstrong buiten het huis van Diaz, een consultant en investeerder in non-fungibele tokens (NFT’s), die ook betrokken is bij het Hit Network. Gedurende de livestream escaleerde de situatie snel met Armstrong die Diaz beschuldigde van het onrechtmatig in bezit hebben van zijn Lamborghini en dreigende banden met de Houston maffia.

Politie-interventie

Bijna 19 minuten na de start van de livestream, arriveerde de lokale politie op de scène. Ze ondervroegen Armstrong over de mogelijke aanwezigheid van een wapen, wat hij ontkende. Kort daarna werd hem opgedragen de telefoon neer te leggen, waarna het beeld voor de resterende 17 minuten van de stream zwart werd, hoewel er nog steeds audio hoorbaar was van een gesprek tussen Armstrong en de politieagenten.

Gevolgen

Volgens de gegevens van het Sheriff’s Office in Gwinnett County, Georgia, werd een zekere Benjamin Charles Armstrong op 25 september om 21:11 lokale tijd aangehouden en blijft hij vastgehouden. De arrestatie heeft gemengde reacties ontvangen binnen de crypto-gemeenschap, met sommigen die de problemen van Armstrong aangrijpen als een moment van afrekening.

Eind augustus had het Hit Network al de banden met Armstrong verbroken, wijzend op kwesties met betrekking tot substantiemisbruik en financiële schade aan werknemers. De saga heeft ook geleid tot een aantal rechtszaken, die vervolgens zijn ingetrokken, terwijl Armstrong op 20 september een beroep deed op donaties om zijn juridische strijd te bekostigen, wat sommigen in de crypto-gemeenschap ergerde.

Conclusie

De arrestatie van Armstrong is het recentste hoofdstuk in een reeks controverses die de populaire crypto influencer omringen. Met een community die nog steeds verdeeld is over de situatie, blijft de zaak een belangrijk discussiepunt binnen en buiten de crypto-sfeer.

Stem jij BLOX naar de top? Laat je horen en maak kans op een prijs!

Geniet jij dagelijks van BLOX? Laat dan van je horen! BLOX is namelijk maar liefst twee keer genomineerd voor Website van het jaar in de categorieën ‘Financieel’ en ‘Financiële apps’! En om deze prijzen daadwerkelijk in de wacht te slepen, hebben wij jouw stem dubbel nodig. Stem dus snel op zowel de site als op onze app en maak ook nog eens kans op toffe prijzen! Stemmen kan tot en met 20 oktober. Kunnen we rekenen op jouw support?

The post Bekende crypto influencer ‘BitBoy’ gearresteerd tijdens livestream op YouTube appeared first on BLOX | Nieuws.