De koersen van vrijwel alle cryptocurrency’s hebben de afgelopen weken flink ingeleverd, en Cardano is daar geen uitzondering op. Nu de vraag, zitten we in een bearmarkt of is dit gewoon een slechte periode van de bullmarkt? Volgens Charles Hoskinson, de bedenker van Cardano, lijdt het geen twijfel dat we in een bearmarkt verkeren.

Cardano daalt 76 procent

De koers van ADA, de munt van Cardano, is wat dat betreft exemplarisch voor een groot deel van de cryptomarkt. In september bereikte de munt zijn hoogste waarde ooit, van 2,50 euro. Op dit moment kan je ADA al kopen voor 0,60 euro, een flinke daling dus.

Op fundamenteel vlak en qua marketing zou je kunnen stellen dat het wel snor zit met Cardano. Maar als de markt als geheel geen vertrouwen meer heeft, dan heeft goed nieuws steeds minder impact op de prijs van ADA.

Fundamentele snor van Hoskinson

Hoskinson staat er om bekend fan te zijn van zijn eigen werk, niet gek natuurlijk, vrijwel iedere founder moet een irrationeel geloof hebben in zijn eigen project. Hij deelde op Twitter dat de fundamenten van het Cardano-netwerk ijzersterk zijn. Hij zegt dat Cardano de meeste ontwikkeling van alle cryptonetwerken heeft meegemaakt en als gevolg hiervan is zijn project in verschillende opzichten gegroeid.

De oprichter vierde middels een tweet dat het netwerk sneller en meer gedecentraliseerd werd, de meest geavanceerde technologie blijft, en het beste van alles is dat de community vanuit alle hoeken blijft groeien. Dit gaat uiteraard gepaard met een trotse GIF.

De meeste investeerders vinden die fundamentele groei wel best, zij kijken vooral naar de prijs van ADA. Ondanks alle ontwikkelingen, aldus de reacties onder bovenstaande tweet, blijft de koers maar dalen.

Wat er ook gebeurt, prijs zal dalen

Hoskinson kon het niet laten om op sommige reacties te reageren. Volgens de oprichter is dit een bearmarkt. Het is dus natuurlijk te verwachten dat de prijs van ADA samen met de rest van de markt zal dalen. Dit gebeurt ongeacht wat het netwerk doet of welke ontwikkelingen er plaatsvinden, legt Hoskinson uit.

“Ja, het wordt een bearmarkt genoemd. Dat is wat er gebeurt. Niets verandert het”, zei hij tegen Winfield. “Geen enkele aankondiging maakt een verschil. Cardano kan kanker genezen, je een lul van tien centimeter geven, je een persoonlijke pokerrobot geven die oma in het weekend ook naar de kerk brengt, en we zouden nog steeds dalen.”

Lang leve social media.

Los van zijn kleurrijke taalgebruik, is het veelzeggend dat de founder van één van de grootste (en meest gehypete) cryptoprojecten toegeeft dat we in een bearmarkt zitten. De koers laat hem ook geen andere keuze natuurlijk.

Wanneer spreek je van een bearmarkt?

Er is geen officiële meting van wat een bull- of bearmarkt precies is. Zie het eerder als een omschrijving van een lange, ongedefinieerde periode en bijbehorend sentiment, waarbij de lengte van de periode open staat voor jouw interpretatie.

De term bullmarkt wordt gebruikt om een langere periode van groei te omschrijven. Groei in de waarde van een aandeel, of in ons geval van de cryptocurrencymarkt. Bear market is juist het tegenovergestelde. De betekenis van een bearmarkt is als de koers of waarde van bitcoin langere tijd aan het dalen is.

Van aandelen naar crypto

Deze twee termen komen van origine uit de aandelenmarkt. Wall Street heeft een beeld van een stier en in het financiële hart van Frankfurt staart een beer de stier recht in de ogen.

  • Een bull market kenmerkt zich door optimisme, de prijzen stijgen.
  • Een bear market kenmerkt zich door pessimisme, de prijzen dalen.

In den beginne waren het vooral techneuten die geïnteresseerd waren in bitcoin, maar na een tijdje zagen steeds meer mensen BTC ook als investering. Vanaf dat moment doken de twee termen ook bij cyrptocurrency op. Een bullmarkt of bearmarkt kan door verschillende manieren ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan een verandering in vraag en aanbod, of een verandering in macro-economische factoren.

Maar vergeet ook vooral de psychologie van de markt niet. Daalt de prijs heel hard en is er sprake van een bearmarkt? Dan kan dit een versterkend effect hebben. Steeds minder investeerders hebben nog vertrouwen in een goede afloop en verkopen hun coins, wat er weer toe leidt dat de koersen verder dalen. Het gevolg is dat hierdoor nog minder mensen vertrouwen in de markt hebben.

The post Bearmarkt voor cryptocurrency en bitcoin is begonnen, aldus oprichter Cardano appeared first on BTC Direct | Nieuws.