Als je al wat langer meeloopt in de industrie, dan heb je ongetwijfeld weleens van de Bored Ape Yacht Club (BAYC) gehoord. Tijdens de grote doorbraak van Non-Fungible Tokens (NFTs) in de zomer van 2021 was dit misschien de wel populairste tokencollectie ter wereld. Nu is de waarde van deze collectie van digitale apen langzaam afgedaald naar het laagste niveau in twee jaar tijd.

Moeten we ons zorgen maken over de toekomst van NFTs?

Apen in de uitverkoop

Op 3 juli bereikte de zogenaamde bodemprijs van de Bored Ape Yacht Club een bodem van 27,4 Ethereum op OpenSea. Sindsdien is de collectie weer een beetje hersteld richting de huidige bodemprijs van 31,6 Ethereum, maar het geeft aan dat de bearmarkt nog niet voorbij is voor NFTs.

Bodemprijs BAYC. Bron: opensea.io

De laatste verkoop betreft Bored Ape #4306 die voor iets meer dan 30,1 Ethereum onder de hamer ging. Dat betekent dat ter nog steeds mensen zijn die rond de 60.000 dollar willen betalen voor een digitale afbeelding van een aap.

Bored Ape #4306. Bron: opensea.io

Het grote probleem voor de Bored Ape Yacht Club zit in het nog altijd dalende volume. Zou dat te maken kunnen hebben met de renteverhogingen van de Federal Reserve? Sinds maart 2022 verhoogde de Amerikaanse centrale bank de rente van 0,25 naar de huidige 5,25 procent.

Dat betekent dat kapitaal voor het eerst in tien jaar weer een relatief hoge prijs heeft en wellicht dat er wat minder geld beschikbaar is voor dit soort investeringen. Als we naar de bovenstaande grafiek kijken, dan lijkt er in ieder geval nog geen sprake van enig herstel in het handelsvolume in Bored Apes.

ApeCoin volgt de trend

ApeCoin (APE) lijkt ook moeite te hebben met het negatieve sentiment rondom de Bored Ape Yacht Club. De token die ontwikkeld is voor het BAYC-ecosysteem zit al maanden in een neerwaartse trend en lijkt daar niet uit te kunnen ontsnappen. Vanaf het begin van het jaar gemeten is APE al met 40,5 procent gedaald.

Wat dat betreft lijkt deze token, logischerwijs, voor een groot deel afhankelijk van het succes van de BAYC. Op het moment van schrijven handelt APE op een koers van 2,16 dollar en staat het voor de afgelopen 24 uur op een daling van 2,31 procent.

Daarmee kan APE de meer positieve koersprestaties van bijvoorbeeld Bitcoin in 2023 (+85 procent) niet volgen. Tot nu toe kan de token die in april 2022 lanceerde de hoge verwachtingen niet waarmaken. Net als de BAYC heeft ApeCoin ogenschijnlijk ook een wederopstanding van de NFT-industrie nodig om weer over een bullmarkt te kunnen spreken.

The post BAYC op laagste punt in twee jaar tijd, is de NFT-hype voorbij? appeared first on BLOX | Nieuws.