Barry Silbert stopt als voorzitter van Grayscale. Dat is opmerkelijk nieuws, want Grayscale heeft een aanvraag voor een Bitcoin ETF liggen bij de SEC. Heeft dit met elkaar te maken?

Het afreden van Silbert is in ieder geval grotendeels met enthousiasme ontvangen door de cryptogemeenschap. Mark Shikfe, Chief Financial Officer van DCG, zal Silbert per 1 januari vervangen.

Barry Silbert stopt bij Grayscale

Op tweede kerstdag maakte Grayscale Investments bekend dat Barry Silbert, de CEO van Digital Currency Group (DCG), het moederbedrijf van Grayscale, met ingang van 1 januari 2024 terugtreedt uit de raad van bestuur van Grayscale.

Dit staat in een van de documenten die Grayscale aan de SEC heeft verzonden. Het document kan je zien als een mededeling zonder echte onderbouwing.

Is dit goed of slecht nieuws?

Officieel is er dus geen reden gegeven, en dat voedt de geruchten… op een positieve manier! Op social media wordt namelijk gespeculeerd dat de aanvraag van Grayscale om zijn Bitcoin Trust (GBTC) in een ETF te veranderen, een grotere kans van slagen heeft zonder Silbert. Dit besluit kan de SEC namelijk overhalen dat er geen conflict van belangen is in de organisatorische structuur van DCG.

Ryan Selkis, directeur van Messari, zegt dat dit ‘hyper bullish’ is. Selkis was niet de enige die deze mening toegedaan was, aangezien Ram Ahluwalia, CEO van Lumina Wealth Management, de beslissing van Silbert omschreef als een kerstcadeau aan Michael Sonnenshein, CEO van Grayscale.

Naast het vergroten van de kans dat de SEC de ETF-aanvraag van Grayscale zou goedkeuren, beweerde Ahluwalia dat het aftreden van Silbert het bedrijf ook meer autonomie zou geven.

Silbert en de SEC

Op de achtergrond speelt er natuurlijk meer. Silbert’s naam is in de ogen van de SEC niet helemaal schoon. Genesis, een kredietverstrekker die ook onder DCG van Silbert valt, wordt beschuldigd door de SEC voor het verkopen van niet-geregistreerde effecten.

Dit deden ze in samenwerking met Gemini, genaamd Gemini Earn, waarbij laatstgenoemde klantengeld bij Genesis deponeerde voor de belofte van rentebetaling. In november 2020 stortte FTX in en daarmee mislukte het Gemini Earn product ook. Klanten wachten nog op ongeveer 900 miljoen dollar die ze gestort hadden bij Gemini en Genesis.

Silbert werd ervan beschuldigd investeerders te bedriegen door meer dan 1 miljard dollar aan verliezen te verbergen.

The post Barry Silbert stapt op! Grayscale heeft vervanger al binnen appeared first on BLOX | Nieuws.