In een opmerkelijke wending heeft Sam Bankman-Fried, de voormalige CEO van crypto-exchange FTX, ingestemd met een schikking die van cruciaal belang is voor lopende rechtszaken tegen bekende beroemdheden. Deze schikking, die nog moet worden goedgekeurd door de rechtbank, zou een doorslaggevend moment kunnen zijn in de uitgebreide juridische strijd die volgde op de spectaculaire ondergang van de cryptobeurs.

Belangrijke medewerking na veroordeling

Na zijn recente veroordeling tot 25 jaar gevangenisstraf wegens fraude, is de samenwerking van Bankman-Fried van groot belang in de collectieve rechtszaak tegen beroemdheden die FTX hebben gepromoot. Tot de doelwitten behoren David Ortiz, Udonis Haslem, Orlando Bloom, Larry David, Katy Perry, Shaquille O’Neal, Gisele Bündchen en Tom Brady. Volgens documenten die als eerste door Bloomberg zijn gerapporteerd, vereist de overeenkomst dat Bankman-Fried alle niet-vertrouwelijke informatie over zijn bezittingen en investeringen vrijgeeft. Deze samenwerking is bedoeld om de zaak van de eisers te versterken tegen de groep beroemdheden die naar verluidt de niet-geregistreerde effecten van de crypto-exchange hebben gepromoot.

FTX-oprichter Bankman-Fried stemt in met schikking en ondersteunt juridische stappen tegen beroemdheden

De impact van deze schikking kan aanzienlijk zijn. De eisers hopen aanzienlijke verliezen te verhalen op deze beroemdheden die voortvloeien uit de FTX-affaire. Juridische vertegenwoordigers van de betrokken beroemdheden hebben nog niet gereageerd, wat de voortdurende onzekerheid en de hoge inzet van het proces benadrukt.

Onder de voorwaarden van de deal zal Bankman-Fried substantiële financiële informatie onthullen en bijdragen aan het bredere initiatief om degenen die geassocieerd zijn met de marketingstrategieën van FTX voor het gerecht te brengen. Deze ontwikkeling volgt nadat Bankman-Fried beroep heeft aangetekend tegen zijn veroordeling en straf bij het Hof van Beroep in New York. Indien de overeenkomst wordt geaccepteerd, zou dit de medeoprichter van de crypto-exchange vrijwaren van eventuele aansprakelijkheidsclaims.

 


The post Bankman-Frieds samenwerking schudt FTX-rechtszaak op appeared first on Bitcoinmagazine.nl.