De nachtmerrie van elke crypto-fanaat van het eerste uur: je inloggegevens kwijtraken! Dit overkwam Rain Lõhmus, oprichter van een bank in Estland, waardoor hij niet bij zijn 250.000 Ethereum kan.

438 miljoen euro onbereikbaar

De bankier verloor zijn zogenaamde private key, waardoor hij ook geen toegang meer heeft tot deze enorme voorraad crypto. Tegen de huidige Ethereum koers betekent het dus dat Lõhmus met lede ogen moet aanzien hij niet bij zijn 438 miljoen euro kan.

Conor Grogan van Coinbase, werpt licht op dit digitale enigma via een recente update op sociale media. Grogan wees erop dat de ETH-schat, die toebehoort aan Lõhmus, sinds de oprichting van Ethereum inactief is geweest. Het nieuws trok snel de aandacht van de cryptogemeenschap, waarbij velen het potentieel en de valkuilen van de beveiligingskenmerken van blockchain-technologie benadrukten.

Nog geen echte poging ondernomen

Ondanks de omvang van zijn digitale rijkdom gaf Lõhmus in een gesprek met ERR openlijk toe dat de toegangscodes tot zijn portemonnee hem ontgaan. Hij heeft geen substantiële inspanningen in hun herstel geïnvesteerd. Toch doet hij een open uitnodiging aan degenen die bekwaam genoeg zijn om zijn digitale kluis te ontgrendelen, waarbij hij een deel van de premie aanbiedt als beloning voor hun diensten.

6 miljoen euro aan airdrops

Naar verluidt heeft Lõhmus 75.000 dollar geïnvesteerd in Ethereum toen de munt net gelanceerd werd. Op het hoogtepunt in november 2021 was dit meer dan een miljard euro waard. Zelfs met de schommelingen op de markt blijft de huidige waardering indrukwekkend.

Daarnaast heeft zijn onaangetaste wallet ook veel airdrops mogen meemaken. Als Lõhmus alleen de gratis crypto uit zijn wallet zou verkopen, dan zou hem dat meer dan 6 miljoen euro opleveren.

BLOX maakt crypto makkelijk en veilig

Een echte cryptobeliever zou zeggen dat private keys juist een van de sterkere punten is van blockchain en crypto. Maar de rest van de wereld heeft liever gewoon een normale inlogmogelijkheid, liefst bestaande uit een e-mailadres en een wachtwoord.

Dat is wat crypto-app BLOX zo makkelijk en veilig maakt. Je logt in met je mailadres en je wachtwoord, en als je je wachtwoord verloren bent, vraag je gewoon een nieuwe aan.

Ook wordt de waarde van je cryptokluis goed beschermd, mocht iemand namelijk je inloggegevens jatten, dan kan die persoon verder niets stelen. Als hij crypto of geld van BLOX wil weghalen, dan kan dat alleen maar naar het door jou gekoppelde rekeningnummer.

The post Bankier verliest toegang tot 250.000 Ethereum, maar haalt schouders op appeared first on BLOX | Nieuws.