Het hoofd technische strategie van JPMorgan is bearish over de herfstmaanden van Bitcoin. Op korte termijn voorziet JPMorgan een verdere daling van de aandelenmarkten, die over het algemeen nauw verbonden zijn met de Bitcoin koers. Hoog tijd om de nieuwe uitspraken van Jason Hunter van JPMorgan eens onder de loep te nemen.

Het tij keert voor Bitcoin

Volgens Hunter is het “tij aan het keren” voor de S&P 500 en dat levert gevaar op voor Bitcoin. De beursindex bereikte recent een hoogtepunt van 4.607 punten. Op dat moment gingen de alarmbellen bij JPMorgan af en werden ze bearish op weg naar de herfstperiode.

De strateeg van JPMorgan zegt in het interview met CNBC ook dat zij de rentecurve in de gaten houden. In Amerika is er namelijk al geruime tijd sprake van een omgekeerde rentecurve, wat over het algemeen geen goed voorteken is voor de economie.

Er is sprake van een omgekeerde rentecurve wanneer kortlopende obligaties een hoger rendement hebben dan langlopende schuldinstrumenten. Sinds de jaren zeventig van de vorige eeuw is een omgekeerde rentecurve vaak voorafgegaan aan een recessie.

Recessie in aantocht

“Als we een grote stap terug doen en kijken naar een aantal bredere signalen uit verschillende markten, dan zien we dat de rentecurve nu al bijna anderhalf jaar omgekeerd is. Historisch gezien, als je teruggaat tot het begin van de jaren 70 en kijk naar de timing van deze cycli, zie je over het algemeen tussen 19 en 24 maanden na het omkeren van de curve je cycluspieken in aandelenmarkten, die vervolgens overgaan in een economische krimp”, aldus Hunter over de financiële markten.

We gaan nu het vierde kwartaal van 2023 in en staan volgens Hunter op het punt om dat tijdsinterval in te gaan. Wat dat betreft kan er voor Bitcoin weleens een lastige periode aankomen. Recessies zijn immers geen goede ontwikkelingen voor de koersen van financiële assets.

Daarbovenop zijn de perioden van september en begin oktober over het algemeen niet de beste momenten om in risico-assets (aandelen en Bitcoin) te zitten. Alles bij elkaar lijkt JPMorgan op de korte termijn dus bearish te zijn over Bitcoin.

Stap over naar BLOX, jouw veilige en voordelige alternatief

Eenvoudig, veilig én voordelig traden? Bij BLOX handel je tegen 0,25% transactiekosten en stort je gratis crypto naar je account. Heb jij nog funds op andere platforms staan? Met de gratis overstapservice van BLOX zet je je coins binnen een paar minuten over. Zo bewaar je al je crypto veilig en overzichtelijk op één plek. Ontdek het in de app!


Stap gratis over op BLOX ➜

The post Bankgigant JPMorgan is bearish over de herfst van Bitcoin appeared first on BLOX | Nieuws.