De Bank of America heeft vlak voor de afgelopen crash een onderzoek gedaan naar de interesse in crypto. Hieruit bleek dat 90% van de ondervraagden interesse had om de komende 6 maanden met crypto te beginnen. Dit zegt Jason Kupferberg, analist bij de bank, tegen CNBC.

Klopt dit wel?

De grootste commerciële bank van de Verenigde Staten wilde peilen hoe het gesteld was met de belangstelling voor crypto. Hieruit kwam voort dat een opmerkelijk percentage van 90% van de ondervraagden het komende jaar crypto wil kopen.

Het is logisch als je meteen gaat twijfelen over deze cijfers, aangezien het niet aannemelijk lijkt om zo’n hoog percentage te krijgen. Zelfs vóór de laatste crash was dit niet bepaald realistisch. De journaliste van CNBC vraagt daarom terecht hoe hij bij deze doelgroep is gekomen.

Kupferberg vroeg 1000 kandidaten uit de VS, door middel van een enquête, over hun interesse in crypto. Hieruit bleek dat er maar 10% was die deze digitale currency’s niet wilde gebruiken. Deze enquête was afgenomen op 1 juni, dus na de LUNA crash, maar voor de afgelopen dip.

LUNA crash had weinig invloed

Het lijkt alsof de LUNA crash nauwelijks invloed had over het positieve sentiment naar crypto toe. Beleggers waren nog steeds erg positief in de enquête. Kupferberg wees er daarom op dat mensen voorzichtig moeten zijn met het negatieve nieuws: “Ik denk dat vandaag [gisteren dus] een voorbeeld is van slechte krantenkoppen en het zou niet verrassend zijn om een nieuwe inzinking te zien in de crypto aandelen en in de bitcoin prijs zelf.”

Hij kwam namelijk ook achter interessante cijfers: blijkbaar gebruikte 39% van de respondenten al cryptocurrency’s voor online aankopen. Opmerkelijk, zo vindt ook de journaliste van CNBC. De meeste investeerders zien nog niet echt grote adoptie van crypto als betaalmiddel, maar juist als investering tegen inflatie.

Erg positief

Het is mooi om te zien dat een analist van Bank of America zo positief is over crypto, maar de cijfers lijken té positief. Nu is het niet de bedoeling om een “slechte krantenkop” te maken, zoals Kupferberg dat noemt, maar we moeten wel realistisch blijven. Het lijkt alsof de enquête is gehouden onder crypto liefhebbers.

Aan de andere kant; mocht dit niet zo zijn, dan is dit een bizarre ontwikkeling die voorspelt dat crypto booming wordt in de VS. Negen van de tien mensen zou in dat geval de komende 6 maanden crypto aanschaffen.

The post Bank of America: 90% wil crypto kopen binnen half jaar appeared first on BTC Direct | Nieuws.