Zoals een geanimeerde speelgoedastronaut ooit zei: To infinity and beyond! Zo ver is het nog niet, maar crypto Axie Infinity laat een mooie stijging zien. De afgelopen 24 uur is de waarde met 20% toegenomen.

25% koersstijging binnen een uur

Als we inzoomen op de koers, dan is een stijging van maar liefst 25% binnen een uur zichtbaar. De koers van AXS lijkt kortstondig het oneindige te behalen. AXS is de token van Axie Infinity, een op blockchain gebaseerd spel waarin spelers fantasiewezens genaamd Axies kopen om ze te laten vechten.

Dat klinkt heel gruwelijk, maar de uitvoering is gelukkig niet zo realistisch.

Op het moment van schrijven is AXS met 20% gestegen tot 7,71 euro. De crypto heeft sowieso een fijne week achter de rug, met een stijging van bijna 28%. Uiteraard is de stijging van vandaag hier grotendeels verantwoordelijk voor.

Waarom stijgt Axie Infinity?

AXS is ook gestegen op de ranglijsten van crypto’s met de grootste marktkapitalisatie. Op dit moment is AXS de 48e grootste cryptocurrency met een marktkapitalisatie van 879 miljoen euro. Marktkapitalisatie is een moeilijk woord voor totale marktwaarde, waarbij de koers van 1 AXS wordt vermenigvuldigd met alle AXS in omloop.

Wat heeft voor deze stijging gezorgd? Er zijn twee opties, of het komt doordat de Sint voor iedereen crypto heeft gekocht, of het komt door een recente aankondiging van Axie Infinity.

De community van Axie Infinity is samengekomen en Artic deed hier verslag van.

‘Vandaag is een groep van meer dan 600 toegewijde en impactvolle leden van de gemeenschap bijeengekomen om de toekomst van Axie Infinity vorm te geven.’

Iedereen mag meebeslissen

Dit ligt in lijn met een aankondiging van maart dit jaar, waarin de ambitie werd uitgesproken om de ontwikkeling en beslissingen te decentraliseren. Wederom een moeilijk woord en ook nu kan het simpel worden uitgelegd: In plaats van een klein groepje, maakt een grote groep gezamenlijk beslissingen. Deze groep is verspreid over de hele wereld.

De overgang naar een decentraal bestuurssysteem gaat in stappen. Het team schreef vandaag van plan te zijn om actief te werken aan een eindtoestand waarin “geïnvesteerde” gemeenschapsleden, dat wil zeggen degenen met moeite of zinvolle bijdragen, verantwoordelijk zouden zijn voor het nemen van beslissingen over middelen rond het Axie Infinity-ecosysteem.

Wat zijn Town Builders?

De eerste stap werd in mei gezet. Toen werd de Axie Infinity ‘Town Builders’ opgericht, dit is een collectief van gevestigde gemeenschapsleden. In oktober werden de twee leden Syntax en Akhil door het oprichtende Town Builder-team verkozen tot Town Builders.

In de blog van vandaag staat dat 700 gemeenschapsleden gekozen zijn om deel te nemen aan het eerste seizoen van Axie Contributors Deze pilot wordt seizoen 0 genoemd.

‘En dat brengt ons bij nu: we zijn trots om aan te kondigen dat we bijna 700 Lunacians hebben die zullen deelnemen aan het inaugurele pilotseizoen van de Axie Contributors! Elke bijdrager van seizoen 0 ontvangt binnenkort een acceptatiebrief, een Discord-rol en toegang tot een nieuw gecreëerde “Governance” -sectie in de Axie Infinity Discord. Daar kunnen ze deelnemen aan gesprekken die worden gefaciliteerd door Town Builders, andere bijdragers ontmoeten en experimenteren met de vorming van gemeenschapsbestuur!’

Investeer in AXS

BLOX biedt de coin AXS aan, dit is de crypto waar de hele economie van het spel Axie Infinity om draait. Heb je interesse in videogames, en verwacht je veel van Axie Infinity? Maar heb je een verantwoordelijkheden waardoor gamen een bijzaak is geworden? Dan kan het interessant zijn om te investeren in AXS.

The post Axie Infinity schiet 20% omhoog, wat is er aan de hand? appeared first on BLOX | Nieuws.