Het is Sky Mavis, de ontwikkelaar van Axie Infinity gelukt om zijn game in de Apple App Store te lanceren. Voorheen was de game enkel en alleen beschikbaar in beperkte regio’s in de Google Play store en via de Mavis Hub van het bedrijf zelf. Als reactie op dat nieuws is de koers van Axie Infinity (AXS) de afgelopen 24 uur met ongeveer 12 procent gestegen.

De markt laat in ieder geval zien dat ze het nieuws over Axie Infinity wel kunnen waarderen.

Axie Infinity Origins

De game van Sky Mavis die in de Apple App Store terechtkomt is Axie Infinity: Origins. Een strategie-game die gebaseerd is op een kaartspel. In eerste instantie is de game overigens nog niet beschikbaar in Europa en Amerika. De applicatie lanceert in eerste instantie in Latijns-Amerika en Azië. Onder andere in Argentinië, Peru, Mexico, Venezuela, Indonesië, Maleisië en Vietnam is de game straks beschikbaar.

Tot nu toe is het spel van Sky Mavis 1,5 miljoen keer geïnstalleerd over alle platforms. Het plan is nu om via de Apple App Store verder uit te breiden en dit getal zo hoog mogelijk te krijgen. Verder lanceert Sky Mavis ook Mavis Market, een NFT-marktplaats die door de Ronin blockchain van het bedrijf wordt ondersteund.

Zo zit Sky Mavis in ieder geval niet stil en probeert het op allerlei manieren om zijn aanbod uit te breiden. Dat zorgt nu dus weer voor een koersexplosie voor Axie Infinity. Al is het project nog gigantisch ver verwijderd van zijn vorige all-time high.

Op dit moment staat de koers op iets meer dan 7 dollar, terwijl de all-time high van Axie Infinity op bijna 165 dollar ligt. Daar staat het nu een goede 95 procent vandaan. Die koers werd bereikt tijdens de bullmarkt van 2021.

Herstellende van de hack

Verder is Axie Inifinity in deze fase vooral bezig met het herstellen van de hack van 625 miljoen dollar van het afgelopen jaar. Destijds werd de Ronin blockchain voor dat gigantische bedrag gehackt en dat was natuurlijk een harde klap in het gezicht voor dit ambitieuze project.

Nu is het een kwestie van rustig weer opbouwen, de reputatie herstellen en het vertrouwen van het grote publiek terugwinnen. Een verlies van 625 miljoen dollar is echter niet zomaar vergeten, zeker niet in een wereld waarin mensen hun volledige spaartegoeden op het spel kunnen zetten voor projecten als Axie Inifinity.

De entree in de Apple App Store is in ieder geval weer even een positief bericht over dit project. Laten we hopen dat Sky Mavis erin slaagt om dit sentiment rondom zijn merk te bewaken en dat Axie Infinity vanaf hier de weg omhoog weer kan inzetten.

The post Axie Infinity lanceert in Apple App Store, koers schiet omhoog appeared first on BLOX | Nieuws.