De Securities and Futures Commission (SFC) in Hong Kong heeft het publiek gewaarschuwd voor potentieel risicovolle beleggingsproducten. Ze doelen hiermee op Floki Staking Program en TokenFi Staking Program. Beide producten hebben te maken met Floki Inu.

Geen toestemming in Hong Kong

Volgens de SFC bieden deze producten stakingdiensten aan en claimen ze jaarlijkse rendementen variërend van 30% tot meer dan 100%. Echter, benadrukte de waakhond dat geen van beide producten autorisatie heeft gekregen voor publieke verkoop in Hong Kong.

De SFC benadrukte het belang van het tonen van overtuigend bewijs over hoe de genoemde hoge jaarlijkse rendementsdoelen worden behaald.

De financiële waakhond van Hong Kong waarschuwt investeerders voor staking met crypto, die mogelijk ongeautoriseerde collectieve beleggingsregelingen vormen. Deze regelingen brengen aanzienlijke risico’s met zich mee, met mogelijk minimale bescherming onder de Securities and Futures Ordinance, wat kan leiden tot volledig verlies van investeringen.

Op 26 januari 2024 heeft de SFC beide producten en relevante details toegevoegd aan de Suspicious Investment Products Alert List.

Floki reageert

Tijdens een wekelijkse recap op X reageerde het Floki-team op de ontwikkelingen van de SFC. Ze legden uit dat de enige klacht van de SFC is dat de stakingprogramma’s te goed presteren. Hoewel ze niet in detail konden treden over gesprekken met de SFC, verzekerde het team dat het alle vereiste stappen zou nemen om te voldoen aan de regelgeving in Hong Kong.

Het Floki-team zei echter dat ze niet konden zeggen of de marketingcampagne voorlopig in Hong Kong zou worden voortgezet.

The post Autoriteiten waarschuwen voor crypto Floki Inu staking appeared first on BLOX | Nieuws.