In Australië lanceerden vorige maand niet één, maar drie crypto ETF’s tegelijk. Helaas blijft het succes hiervan achterwege. Bloomberg meldt dat alle drie de ETF’s het handelsvolumes zagen instorten sinds deze verhandelbaar werden.

Te weinig animo

In de VS zouden investeerders een gat in de lucht springen als er eindelijk een Crypto Spot ETF wordt gelanceerd, maar deze worden keer op keer geweigerd door de Amerikaanse SEC. In Australië is dit wel gelukt, maar de animo hiervoor blijft achterwege. Het handelsvolume is sinds de lancering alleen maar gedaald.

Zoals te zien in bovenstaande chart, is het handelsvolume – sinds de lancering op 12 mei – flink gezakt. Het gaat hierbij om de volgende drie ETF’s, waarvan twee spot en twee futures:

  • Een spot bitcoin ETF van 21Shares
  • Een spot ethereum ETF van 21Shares
  • Een bitcoin futures ETF van Cosmos Asset Management

Lancering was dieptepunt van 2022

Zoals we al vermeldden in vorige artikelen over deze ETF’s, was het te verwachten dat de interesse minimaal zo zijn. Australië heeft namelijk niet meer dan anderhalf keer zoveel inwoners van Nederland.

Dit is ook een reden dat de prijs niet echt reageerde na dit ‘grote’ nieuws. De koers van bitcoin daalde zelfs 12% op deze dag, wat bitcoin naar een laagtepunt van 2022 bracht. De prijs was op een gegeven moment zelfs naar 25.400 dollar (ongeveer 24.200 euro) gedaald, maar wist zich vervolgens wel te herpakken. De candle van 12 mei is uiteindelijk gesloten op -0,36%.

Was het beter om ze niet uit te stellen?

De lancering van deze ETF’s zou eigenlijk al een halve maand eerder plaatsvinden, maar deze werd uitgesteld. De originele lancering van de drie crypto ETF’s was gepland op dinsdag 26 april, maar – net als veel ETF’s uit de VS – werden deze eerst uitgesteld. De belangrijkste reden hiervoor waren “standaardcontroles”.

Het is zeer onwaarschijnlijk, maar niet met zekerheid te zeggen, dat de lancering van de ETF’s voor de daling van bitcoin heeft gezorgd. Zo groot is Australië namelijk niet, maar toch blijft het een feit dat het dieptepunt van 2022 tegelijk plaatsvond met de dag dat deze ETF’s live gingen.

The post Australische Bitcoin en Ethereum ETF’s vallen niet in de smaak appeared first on BTC Direct | Nieuws.