Athena Bitcoin is van plan om het lightning netwerk te integreren in zijn bitcoin ATM’s in El Salvador.

In een persbericht van 7 november maakte het bedrijf bekend dat het samenwerkt met Genesis Coin Inc. om deze secundaire laag aan te bieden.

Het schaalbaarheidsnetwerk zal binnen de komende twee maanden worden geïntegreerd in 100 crypto-geldautomaten. Het plan is om de dienst daarna verder uit te breiden naar andere landen,

Met name voor El Salvador is het goed nieuws, omdat het bedrijf ook de Chivo-ATM’s exploiteert. Het grootste struikelblok is nog altijd dat je in veel gevallen moet wachten op minimaal één bevestiging in de blockchain. Daardoor moet je soms een dag wachten tussen het moment dat je bitcoin stort bij de ATM en het moment dat je de dollars kunt opnemen.

Volgens data van Coin ATM Radar ondersteunen slechts 3,7% van de geldautomaten in de wereld het lightning netwerk.

Als pro-bitcoin-land heeft El Salvador 215 pinautomaten voor cryptovaluta. Bijzonder genoeg is de ATM in El Zonte, Bitcoin Beach, onlangs weggehaald en verplaatst naar El Tunco.

Intussen gaat de adoptie in het Centraal-Amerikaanse land door. Gisteren maakte de Blink-wallet bekend dat het gaat samenwerken met Distribuidora Morazán, een grote distributeur in het land, die goederen levert aan 40.000 kooplui. Daardoor kunnen winkeliers nu ook bij leveranciers en distributeurs met bitcoin betalen.


The post Athena Bitcoin gaat lightning netwerk integreren in El Salvador appeared first on Bitcoinmagazine.nl.