Arthur Hayes is de oprichter en voormalige CEO van Bitmex, een handelsplatform dat als eerste binnen de industrie de mogelijkheid creëerde om met een hefboom van 100x te handelen. Na zijn avontuur bij Bitmex is Hayes nu de eigenaar van Maelstrom, een family office. In de What Bitcoin Did podcast onthult Hayes dat hij in 2023 geen nieuwe all-time highs verwacht voor Bitcoin, maar dat hij bullish is over 2024.

Nieuwe records voor Bitcoin

Dit jaar hoeven we volgens Hayes dus nog geen nieuwe all-time highs te verwachten, maar vanaf 2024 kan het gebeuren. Uiteindelijk voorziet Hayes in 2025 of 2026 de ultieme top voor de volgende bullrun, die dan waarschijnlijk ergens na de halving van komend jaar moet beginnen. De halving is het moment waarop de beloning voor Bitcoin miners halveert.

Dat belangrijke evenement staat nu voor april 2024 op het programma. Met de halving gaat in feite de inflatie van Bitcoin gedeeld door twee. Dat maakt dat de relatieve schaarste van Bitcoin stevig toeneemt.

Hayes wijst ook naar de halving van 2024 als een cruciale gebeurtenis voor de Bitcoin koers. In 2024 en dat jaren daarna moet Bitcoin naar nieuwe hoogten stijgen. Vervolgens verwacht hij “Armageddon,” zoals hij ook op zijn blog schreef.

Hiermee doelt hij op een soort totale ellende voor de maatschappij, waarin de werkloosheid extreem toeneemt en de financiële markten een lastige periode moeten doorstaan. Een situatie waarin er plotseling even geen welvaart in overvloed is in de Westerse wereld en ook Bitcoin waarschijnlijk door een lastige periode zal gaan.

De strategie van Hayes

Wat crypto betreft is bekend dat Hayes vooral interesse heeft in Bitcoin en in iets mindere mate in Ethereum. Met zijn family office Maelstrom investeert hij ook in beide assets en onderzoekt hij momenteel vooral staking voor Ethereum en de opkomst van NFTs op Bitcoin.

Het is je vast niet ontgaan dat het met Bitcoin Ordinals, dat op 21 januari 2023 lanceerde, mogelijk is om NFTs op de Bitcoin blockchain te publiceren. Inmiddels zijn er al meer dan 10 miljoen inscripties op de Bitcoin blockchain gemaakt en lijkt het protocol een daverend succes.

Arthur Hayes probeert zich op de volgende bullrun voor te bereiden door te onderzoeken of het de moeite waard is om in deze nieuwe vorm van tokens te investeren.

The post Arthur Hayes voorspelt volatiel 2023 en koersexplosie van Bitcoin appeared first on BLOX | Nieuws.