De bitcoin halving staat voor deze maand op het programma en die kan in combinatie met een paar “trucs” van de Amerikaanse centrale bank en het ministerie van financiën voor een gigantische “uitverkoop” zorgen binnen de crypto-wereld, zo stelt BitMEX mede-oprichter Arthur Hayes.

In een blogpost van 8 april schreef Hayes dat hij veel verwacht van de bitcoin halving op de wat langere termijn, maar dat we rond de halving zelf moeten oppassen.

Reken maar op het tegenovergestelde

“Het narratief van de halving die zorgt voor hogere crypto koersen zit diep bij de mensen. Als de meeste marktdeelnemers het eens zijn over een bepaalde uitkomst, dan zie je vaak het tegenovergestelde gebeuren”, zo schreef Hayes.

Qua timing kon de halving volgens Hayes op een beter moment komen. Tijdens de halving is de liquiditeit van de dollar namelijk “krapper” dan normaal, zo vertelt hij.

“Dit is waarom ik geloof dat bitcoin en de cryptokoersen rond de halving zullen tegenvallen […] Dit zal de uitverkoop van crypto-assets extra aanzwengelen”, aldus Hayes.

“Zou de markt kunnen verrassen, mijn bearish-voorspellingen aan de kant schuiven en verder stijgen? Ja natuurlijk! Persoonlijk ben ik zo ‘long’ als het maar kan op crypto, dus ik zit graag verkeerd”, zo gaat de populaire analist verder.

Tweede helft van april pijnlijk voor bitcoin

Met name de tweede helft van april kan volgens Hayes pittig worden voor bitcoin en de rest van de financiële markten.

Op 15 april is namelijk sprake van de absolute climax van het Amerikaanse belastingseizoen. Daarnaast is de Amerikaanse centrale bank nog altijd bezig met quantitative tightening, het laten krimpen van de balans.

Na 1 mei verwacht hij verlichting voor de markt. Onder andere omdat de Amerikaanse centrale bank dan zou besluiten om de quantitative tightening te verminderen.

Verder ziet hij het ministerie van financiën nog 1 biljoen dollar aan liuquiditeit in de markten pompen. Dat zou voldoende moeten zijn om de koersen een flinke slag omhoog te laten maken.


The post Arthur Hayes voorspelt ‘enorme uitverkoop’ van bitcoin en crypto appeared first on Bitcoinmagazine.nl.