BitMEX-oprichter Arthur Hayes is gigantisch bullish over bitcoin en voorspelt een bitcoin koers van 1 miljoen dollar. Volgens de populaire analist is het onvermijdelijk dat bitcoin ooit deze koers zal bereiken. De reden dat bitcoin naar dit niveau zal stijgen in de toekomst? Dat is volgens hem yield curve control.

Wat is yield curve control?

Centrale banken gebruiken yield curve control om de lange-termijn rentes op de obligatiemarkt te controleren. Bijvoorbeeld door de rente te verlagen (yield = rente, yield curve = rentecurve) om de economie te stimuleren.

Volgens Arthur Hayes gaan we richting een periode waarin centrale banken de rente extreem moeten verlagen om de economie draaiende te houden en om de staatsschulden van landen (bijvoorbeeld die van Amerika) betaalbaar te houden.

Ook de beslissing van de Amerikaanse centrale bank (de Federal Reserve) van eerder deze week om de rente op hetzelfde niveau te houden, betekent volgens Hayes dat het “tijd is om financiële assets te pompen.”

Volgens Hayes betekent het besluit van de Amerikaanse centrale bank ook een signaal naar andere centrale banken om hun monetair beleid te versoepelen en daarmee de rente te verlagen en weer staatsobligaties uit de markt op te komen.

Het is tijd voor bitcoin

Om die reden schreef Hayes dat het “tijd is voor bitcoin.” Voor Hayes is dit een reden om steeds meer van zijn korte-termijn Amerikaanse staatsobligaties te verkopen ten faveure van bitcoin.

“Nu de Amerikaanse centrale bank al twee vergaderingen op de pauzeknop drukte, is het voor andere centrale banken ook een signaal om het printen te beginnen. Ik verwacht gigantische steunoperaties van China, Europa en Japan”, aldus Hayes.

Dat zou vervolgens een gigantische bullrun voor bitcoin moeten veroorzaken, waar we nu al de eerste voorzichtige tekenen van zien. Hayes verwacht dat we binnen afzienbare tijd een bitcoin koers van ruim 1 miljoen dollar op de borden zullen zien.

Waarom? Omdat mensen vluchten naar schaarste als overheden ervoor kiezen om de geldprinters op volle toeren te laten draaien.


The post Arthur Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar appeared first on Bitcoinmagazine.nl.