Volgens Arthur Hayes, mede-oprichter en voormalig CEO van BitMEX, kan er in de tweede helft van april mogelijke een neerwaartse trend in de prijs van Bitcoin plaatsvinden. Hij wijst op de combinatie van de aanstaande halving van de Bitcoin rewards op 20 april en de Amerikaanse belastingdeadline op 15 april als mogelijke oorzaken voor deze neerwaartse druk.

Verwachting van neerwaartse druk

In een recente blogpost, genaamd “Heatwave”, legde Hayes uit dat de algemene verwachting van een stijging in prijs als gevolg van de halving van de Bitcoin beloningen alom bekend is. Dit kan echter leiden tot een zogenaamde prijscorrectie, waarbij de prijs van Bitcoin met minstens 10% daalt. Hayes wijst erop dat deze correctie kan plaatsvinden vanwege de reeds ingeprijsde positieve verwachtingen in de markt.

Invloed van belastingbetalingen

Hayes waarschuwt ook voor de mogelijke impact van Amerikaanse belastingbetalingen op de marktliquiditeit. Met de belastingdeadline op 15 april kunnen belastingbetalingen leiden tot een afname van liquiditeit in de markt. Dit kan leiden tot een verhoogde risicomijdend gedrag en een verkoopgolf van crypto assets rond de tijd van de halving.

Voorzichtigheid geboden

Gezien deze factoren adviseert Hayes om voorzichtig te zijn met handelen in crypto assets tot na mei, wanneer de druk van belastingbetalingen afneemt en de liquiditeit in de markt mogelijk verbetert. Hij benadrukt dat de periode van april tot mei bijzonder precair kan zijn voor risicovolle activa, zoals cryptocurrencies.

The post Arthur Hayes verwacht een daling van Bitcoin, dit is waarom appeared first on BLOX | Nieuws.