Bitcoin en altcoins zijn volgens voormalig BitMEX CEO en mede-oprichter Arthur Hayes een “zekerheidje” in aanloop naar de “grote koerswijziging” van de Amerikaanse centrale bank wat betreft de rentestand in 2024. Er is volgens Hayes “geen excuus” om niet “long” te zijn op crypto. “Hoe vaak moeten ze je nog vertellen dat het fiatgeld in je zak waardeloos is.

Bitcoin koers van $1 miljoen in 2024?

Een bullish-positie op crypto is volgens Arthur Hayes de sleutel tot succes, terwijl de markten steeds meer inzetten op renteverlagingen van de Amerikaanse centrale bank.

Bron: CME Group

In de bovenstaande tabel is te zien dat de futuresmarkt momenteel al een kans van 14,5% geeft op de eerste renteverlagingen van de Federal Reserve tijdens de vergadering van 31 januari 2024.

Vervolgens lijkt het op 20 maart 2024 dan echt te gana gebeuren met een kans van 70,9% op een renteverlaging.

Uiteindelijk ziet de markt de rente 1,5% lager eindigen dan de huidige rente van 5,25 – 5,50%. Dat zou een gigantische verlaging zijn voor 2024. De Federal Reserve zelf verwacht maar 0,75% aan renteverlagingen.

Fiatgeld is waardeloos

“Hoe vaak moeten ze je nog vertellen dat het fiatgeld in je zak waardeloos is”, aldus een duidelijke Arthur Hayes.

Verder herhaalde hij nog maar eens zijn voorspelling van een bitcoin koers van 1 miljoen dollar. Zodra centrale banken de rentes weer gaan verlagen, verwacht de analist een grote vlucht naar schaarste.

Uiteindelijk moet een deel van die vlucht richting bitcoin plaatsvinden, waarna de koers dus die gigantische sprong naar 1 miljoen dollar zal maken. Dat lijkt momenteel nog ver weg, maar het kan snel gaan in de financiële wereld.

Zeker als er plotseling nieuwe bedrijven of landen op bitcoin springen. Als de bitcoin koers blijft stijgen, dan zal het succes van El Salvador de headlines halen en dat kan meer landen overtuigen om dezelfde stap te nemen als president Nayib Bukele deed in 2021.


The post Arthur Hayes herhaalt voorspelling van bitcoin koers van $1.000.000 appeared first on Bitcoinmagazine.nl.