Investeringsmaatschappij ARK Invest van Cathie Wood koopt veel aandelen in Robinhood.

Op 8 november deed ARK een grote aankoop van Robinhood-aandelen, waarbij het in één dag in totaal 1,1 miljoen aandelen opkocht ter waarde van $9,5 miljoen.

Bij aankoop was bedoeld voor drie innovatie-ETF’s die Ark beheert, waaronder de ARK Innovation ETF (ARKK), ARK Next Generation Internet ETF (ARKW) en ARK Fintech Innovation ETF (ARKF).

ARKK bestaat nu uit 888.500 Robinhood-aandelen. ARKW en ARKF hebben nu respectievelijk 152.849 en 99.697 aandelen aan het fonds toegevoegd.

Robinhood is een app waarmee klanten bitcoin, ethereum en andere cryptovaluta kunnen kopen. Onlangs maakte het bekend in de nabije toekomst te gaan uitbreiden naar het Verenigd Koninkrijk en ook naar andere landen in de Europese Unie.

De aankondiging viel samen met een daling van de aandelen van 14%, omdat de online brokerage slechtere resultaten rapporteerde dan verwacht. Robinhood schrapte in het afgelopen kwartaal een aantal cryptovaluta van haar platform, omdat Binance en Coinbase onder vuur kwamen te liggen vanwege het vermeende aanbieden van (soortgelijke) ongeregistreerde effecten.

Op 23 oktober kocht Ark trouwens ook al eens 197.285 Robinhood-aandelen voor ARKW, na een aankoop van 259.628 aandelen de dag ervoor.

Terwijl Ark actief Robinhood kocht, verkoopt het bedrijf aandelen in het Grayscale Bitcoin Trust (GBTC). Het dumpte op 8 november 48.477 GBTC dumpte ter waarde van $1,4 miljoen.

Ark is zelf ook bezig met bitcoin en ethereum ETF’s. Samen met haar partner 21Shares wil het op futures gebaseerde cryptofondsen aanbieden. Volgens gezamenlijke prospectussen verwachten de bedrijven tegen 16 november vijf nieuwe cryptoproducten op de Chicago Board Options Exchange te lanceren.


The post Ark investeert in 1,1 miljoen aandelen van Robinhood appeared first on Bitcoinmagazine.nl.