Het ARK Invest van Cathie Wood lijkt op dit moment niet onder de indruk van de aanval van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) op de crypto-industrie. Eerder deze week kocht het nog voor 21 miljoen dollar aandelen in Coinbase en nu gaat het om een aankoop van 19,9 miljoen dollar van aandelen in het Block van Bitcoiner Jack Dorsey.

Block – dat vroeger nog Square heette – staat dankzij zijn CEO Jack Dorsey en verschillende gave projecten bekend als een echt Bitcoin-bedrijf.

Niet bang

Het is duidelijk dat men bij ARK Invest niet bang is voor de gevolgen van de rechtszaken die de SEC is gestart tegen onder andere Coinbase en Binance. In principe zou dat de industrie flink kunnen beschadigen, maar het zorgt wellicht ook voor een interessant koopmoment.

Uiteindelijk moet je op de financiële markten risico nemen om te kunnen winnen en dat is precies wat het ARK Invest van Cathie Wood hier doet met de investeringen in Block en Coinbase.

Over enkele jaren kunnen we zeggen of dit een geniale zet is geweest of dat Cathie Wood de mist inging met haar grote crypto-gok. ARK Invest kocht bijvoorbeeld voor 21,6 miljoen dollar aandelen in Coinbase nadat de aandelen omlaag klapten als gevolg van de SEC-rechtszaak.

Eén reden voor de aankoop van de aandelen in Coinbase is dat Wood het vermoeden heeft dat Binance weleens harder aangepakt kan worden dan Coinbase. Dat zou vervolgens in het voordeel van het Amerikaanse beursplatform zijn.

Innovatie vlucht het land uit

Waar Cathie Wood zich wel zorgen om maakt is de mate van innovatie in de Verenigde Staten. Door het harde optreden van de SEC ziet zij enkele veelbelovende bedrijven over de landsgrenzen verdwijnen of twijfelen over die stap. Er zijn in de wereld een aantal jurisdicties aan te wijzen waar ze wat vriendelijker omgaan met crypto-partijen.

Ondanks al die ellende blijft Wood extreem bullish over de lange termijn waarde van Bitcoin. Zij verwacht dat de koers uiteindelijk richting de 1 miljoen dollar per munt gaat in het jaar 2023. Vanaf de huidige koers van ongeveer 26.000 dollar zou dat een fantastische score zijn voor Bitcoin.

The post ARK Invest koopt voor miljoenen dollars aandelen in het Block van Jack Dorsey appeared first on BLOX | Nieuws.